reklama 11D

Český "ohňostroj" v Bratislavě vedl Petarda, v Paříži bez úspěchu

ikonka

Na dvou frontách bojovali čeští koně v rámci nedělních výjezdů do zahraničí. Zatímco v Bratislavě se jim zásluhou stájí Dr. Charvát a Lokotrans dařilo, třídová trojice trenérů Luky a Koplíka v Longchamp tentokrát vyšla naprázdno.
11.04.2021 19:14  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Dvěma vítězstvími na zahajovacím mítinku v Bratislavě odstartoval žokej Jan Kratochvíl působení u stáje Lokotrans. Svěřenci Luboše Urbánka dominovali v obou bratislavských steeplechase včetně Jarní ceny Petržalky, v níž šestiletý Shent o pět délek porazil domácí dvojici  Star a Kaiserwalzer.

Kratochvíl a Urbánek získali i druhou steeplechase dne Cenu Oldfieldroada na 3600 m, kde někdejší derby-vítěz Silver Seam zdolal po tuhém boji o krátkou hlavu sedmiletého Mr Zuru.

Centrála Újezd u Boskovic nakonec neměla daleko k úspěchu ani v nejsledovanějším dostihu odpoledne, klasickém trialu Cena trojročných žrebcov na 1700 metrů. Do Velké jarní ceny a Českého derby přihlášený Aidensfield se však musel sklonit před Petardou ze stáje Dr. Charvát.

 

Čtěte také: Den, který vešel do historie. Rachael Blackmore vyhrála Velkou národní

 

Podruhé v kariéře startující hnědák, který debutoval koncem ledna čtvrtým místem v Pise a prozatím vlastní přihlášku pouze do jarní klasiky, dokázal pod Janem Vernerem ve vyrovnaném finiši odskočit zbytku pole o délku a čtvrt. Za svěřencem trenéra Pavla Tůmy se šest dalších koní poskládalo do zhruba dvou délek. Aidensfield uhájil druhou pozici před Archeusem a do obou ex-federálních derby přihlášeným Procellarum.

Trojice českých reprezentantů se v neděli představila v pařížském Longchamp, ale na dotované pozice se tentokrát nikdo neprosadil. V kvalitně obsazené classe 2 Prix du Pont au Change (1700 m, 28 000 eur) se sešli klasičtí vítězové Zariyannka a Ignacius Reilly. Hnědka stáje Lokotrans Slovakia CZ doběhla ve svém prvním vystoupení od návratu z Rijádu pod Enzem Crubletem osmá, necelých 10 délek za vítězem Hurricane Cloud. Ignacius Reilly na ni z deváté příčky ztrácel dalších pět délek.

Letos ve Francii již vítězný Troizilet nastoupil do handicapu Prix de Chevilly (1400 m, 50 000 eur), ale tentokrát byl již poměrně brzy mimo hru a Marie Vélon ho nechala docválat do cíle na patnáctém místě.

Foto: Závodisko Bratislava




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE