reklama 11C

Přihlášky na Most: Rýsuje se duel královen i ostrý debut derby-nadějí

ikonka

Start letošní dostihové sezony v Mostě nabírá první obrysy. Pondělní přihlášky potvrdily, že předzkouška Jarní ceny klisen i její rámcový program nabídnou hodnotnou podívanou. V Mostě bude debutovat i několik zajímavých kandidátů Českého derby.
12.04.2021 13:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

111 přihlášek odevzdaly v pondělí tuzemské stáje do osmi dostihů zahajovacího mítinku dostihové sezony, který proběhne v neděli 18. dubna v Mostě. Do hlavního dostihu Memoriálu Rudolfa Deyla směřuje předběžně 10 klisen.

V klasické předzkoušce by se měly poprvé utkat česká a slovenská zimní královna. Držitelka domácího titulu Muguruza ze stáje Leram, která loni vyhrála dva ze svých tří startů, narazí na dosud neporaženou Devoir Rien. Dcera dvojnásobné klasické vítězky Dumnonie z vlastního chovu Jiřího Charváta běhala jako dvouletá výhradně v Bratislavě.

Devět z deseti nominovaných vlastní přihlášku do Jarní ceny klisen, výjimkou je zatím pouze v českém tréninku debutující Got Luck. Nechybí druhá a třetí z Ceny zimní královny Giannina a Sparkle Shout, přičemž druhá zmíněná před týdnem absolvovala italské listed. Jedničkové umístění již má i Rabbit Coulsty, český chov budou reprezentovat Force One a blízké příbuzné Old Shamall a Orlene.

Druhým vrcholem nedělního odpoledne bude handicap II. kategorie na 2000 metrů. Největší zájem stájí však podle očekávání vyvolaly dva rámcové dostihy. Trojkového testu na 2200 metrů se chtějí zúčastnit týmy osmnácti tříletých včetně řady klasických uchazečů nebo nadějných debutantů jako Brilliant Star, Australia Cross, Gott, Lady In Pink, Nasche a další.

Uzávěrka startovních listin na první dostihový den roku 2021 je ve středu dopoledne.

Ilustrační foto: Marcela Kozová




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE