reklama 11D

Subway Dancer je stále při chuti. Sezonu zahájil třetím místem

ikonka

Ani v devíti letech neztratil Subway Dancer nic na své pověstné bojovnosti. Při pátečním debutu ve Fontainebleau finišoval pod Eddym Hardouinem třetí v classe 2 poté, co odvodil celý dostih a za distancí se nenechal pohltit nastupujícími soupeři.
09.04.2021 19:35  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Nejbohatší rovinový kůň české historie Subway Dancer se v pátek na závodišti Fontainebleau poprvé představil v barvách stáje Lokotrans. Devítiletý valach z tréninku Zdena Koplíka vstoupil do sezony třetím místem v classe 2 Prix Goldikova (2000 m, 28 000 eur), do něhož navzdory nejvyššímu ratingu v poli nastupoval jako outsider 16:1.

V sedle vítěze pařížské grupy 2 a třetího z Champion Stakes se po téměř dvou letech objevil jiný žokej než Radek Koplík. Eddy Hardouin navážil 57 kg a brzy po startu poslal uvolněně cválajícího Subway Dancera ve vnější stopě na špici.

V průběhu dostihu si Kůň roku 2018 vypracoval dvoudélkový náskok a zavedl pole do cílové roviny. Ještě 300 metrů před cílem zůstával ve hře o vítězství, ale na distanci ho začalo pohlcovat nastupující pole.

 

Čtěte také: František Holčák předal stáj synovi Radkovi. Nadešel správný čas, říká

 

Pro lehké vítězství si doběhl Bois D’Argent s Pierrem-Charlesem Boudotem, Subway Dancer však svedl souboj se zbytkem a uhájil třetí místo, 3 3/4 délky za vítězem.

Valach měl původně vstoupit do sezony už před dvěma měsíci v rámci Dubai Racing Carnivalu, pořadatelé ho ale nakonec nevybrali do užší sestavy účastníků. Poté byl na přihláškách Dubai World Cupu a Dubai Sheema Classic. Ve Fontainebleau absolvoval čtyřicátý start kariéry, celkem si dosud připsal čtyři vítězství a přes 11 milionů korun na vyběhaných dotacích.

Foto: France Galop




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE