reklama 11A

Luka opět udeřil v Lyonu la Soie: Bowdra vítěz, Mysak Miky druhý

ikonka

Teprve v září získaný Bowdra se při druhém startu v barvách stáje Leram prosadil na závodišti Lyon la Soie. Mnoho nechybělo k vítězství ani dalšímu tříletkovi, spolehlivému Mysakovi Mikymu, jenž obsadil druhé místo mezi nezvítězivšími.
18.11.2021 21:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Povedený čtvrteční večer zažila výprava trenéra Václava Luky mladšího v Lyonu la Soie. Se čtyřmi startujícími koňmi ukořistila jedno vítězství, druhé a čtvrté místo a potvrdila, že se Bošovicím na menším z dvojice lyonských oválů daří.
 
O Lukův čtrnáctý letošní triumf na francouzské půdě se postaral tříletý Bowdra, který pod Marií Vélon lehce vyhrál classe 3 Prix MP Truck (1800 m, 16 000 eur). Valach stáje Leram uspěl při druhém startu v bošovickém tréninku. Majitel Milan Kříž ho získal teprve v polovině září, po čtvrtém místě v prodejním dostihu v Saint-Cloud za něj zaplatil 18 333 eur.
 
Na pískovém oválu v Lyonu byl Bowdra od prvních metrů chtivý a Marie Vélon měla plné ruce práce, aby pulujícího valacha stáhla na čtvrtou pozici. Do cílové roviny už točila blízko špice a 300 metrů před cílem nasadil Bowdra k rozhodující koncovce. V cíli měl dvě délky k dobru na nejbližšího soupeře.
 

Čtěte také: Lukášek slaví 600 vítězství kariéry! Stylově ho vybojoval v grupě 3

 
Blízko vítězství byl i další bošovický tříletek Mysak Miky ze stáje Cajdašrot. Narostlý ryzák se zpočátku s Anthonym Crastusem pral, než mu žokej umožnil přejít na špici a podle svého zvyku zavedl pole do cílové roviny. Tam neodolal pouze finiši vítězného Ganeshe a doběhl o délku zpět druhý.
 
Posedmé startující hřebec konzistentně sbírá ve Francii umístění a dostal se na známku 34,5 kg, tedy jen o kilogram méně než má Bowdra. Jeho jediným domácím startem zůstává šesté místo ve Velké jarní ceně.
 
Účastnice derby a čtvrtá ze slovenského Oaks Besiberri skončila čtvrtá v Prix Black Dancer (2150 m, 18 000 eur). Při vbíhání do cílové roviny Alexis Pouchin zkusil vnitřkem podjet soupeře a klisna zůstávala až k distanci ve hře o nejvyšší příčky, ale v závěru zeslábla.
 
Naprázno tak vyšel pouze čtyřletý Cassal, který finišoval dvanáctý v Prix d’ Aix-les-Bains (2400 m, 18 000 eur). Na vítěze ztrácel 6 1/2 délky.
 
Foto: France Galop



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE