reklama 11B

L'Estran se zapsal do historie. Potřetí za sebou vyhrál Gran Premio

ikonka

Mezi největší hvězdy překážkové historie se definitivně zapsal hnědák L'Estran ze stáje Scuderia Aichner SRL. Pod Josefem Bartošem potřetí za sebou ovládl Gran Premio Merano. Českým koním se dařilo i ve zbylém programu. Shrnujeme dostihovou neděli.
26.09.2021 19:50  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Osmiletý L’Estran se v neděli stal třetím koněm v historii Gran Premio Merano Alto Adige (Gd1, 5000 m, 250 000 eur), který dosáhl v největším italském překážkovém dostihu na hattrick. Před hnědákem stáje Scuderia Aichner SRL to dokázali jen Aégior na přelomu 50. a 60. let a Francouz Or Jack v sezonách 1994 až 1996.

V sedle se svým stálým jezdcem Josefem Bartošem, který ho vedl i při předchozích triumfech v letech 2019 a 2020, si svěřenec Josefa Váni mladšího poradil jistě o 3 délky s Francouzem Embrun d’Oudaries.

Třetí doběhl další český zástupce Northerly Wind s Janem Faltejskem, který jel navzdory sobotnímu zranění, a na tabuli se dostal ještě čtvrtý Notti Magiche. Vítěz z roku 2017 Al Bustan doběhl na šestém místě.

 

Čtěte také: Evropský pohár žokejů plný překvapení získal Fresu, Nagano Gold třetí

 

Velký úspěch v podobě doběhu raz-dva slavili v dalším Graded1 nedělního odpoledne, proutěnkářském Gran Criterium D’Autunno - Trofeo Il Pido (3300 m, 66 000 eur) pro tříleté koně, trenér Grzegorz Wroblewski a majitel Jakub Wieslaw Kartus. Velkým závěrem si doběhl pro vítězství Isatis de l’Ecu s Luigim Macelim, který porazil stájového kolegu Ocean Life.

Mezi čtyřletými v Corsa Siepi Dei 4 Anni - Red Moon Sparkling (3500 m, 66 000 eur) dominovali francouzští koně v pořadí Spes Militurf - Henri La Farceur, nejlepším českým reprezentantem byl Brillon Du Fouquet na čtvrtém místě.

 

Krátce ze zahraničí

 

Slovenský St. Leger zůstal doma, v souboji dvou slovenských koní zvítězil o krk Besthon s Martinem Laubem před Cape Crownem, favorit Dionis finišoval třetí. Vítěz, kterého trénuje Zuzana Kubovičová pro stáj Vimar, byl do neděle nezvítězivší a startoval poprvé od sedmého místa ve Slovenském derby.

Bratislavskou zimní královnou je Stratosferic. Klisna stáje MPL Racing z lotu Mariána Štangela ovládla Cenu zimnej královnej lehce o 4 1/4 délky před pražskou vítězkou Lenou a Shamal Emmi. Majitel Miroslav Piskla se radoval i vee Velké starohájské steeplechase, lde stylem “zadrženě daleko” dominoval Fort Ryan pod Jaroslavem Myškou.

Jezdec a trenér Petr Tůma slavil vítězství v bratislavských Prútenkách šampiónov. V sedle devítiletého valacha Option Be ze stáje Metaxa Opava - Tůma porazil o 9 délek Meny Bay a Mediciho.

Žokej Martin Srnec si připsal dvě velká vítězství ve Varšavě. Na současném nejlepším polském mílaři Timemasterovi získal lehce o 4 1/2 délky Nagrodu Mosznej, v Nagrodě Cardei pro dvouleté klisny vedl úspěšnou Dakini. Wielka Warszawska se stala kořistí loni druhého Night Tornada se Stefanem Murou, na dalších místech doběhli Petit a Nemezis.

Ilustrační foto: Martin Cáp




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE