reklama 11B

Laboratorní vyšetření. Pomoc při nespecifických příznacích nemoci koně

ikonka

Pátý díl videí z veterinárních přednášek představí prostředí laboratoře na klinice v Heřmanově Městci. Jaké jsou nejčastěji využívané laboratorní vyšetření koní a kolik jednotlivé rozbory stojí? Odpověď nejen na tyto otázky se dozvíte z videozáznamu.
06.01.2020 08:39  |  Rubrika: Ostatní  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B


Jak uvedla při své přednášce na veterinární klinice v Heřmanově Městci MVDr. Vendula Jandová, v okamžiku, kdy začíná zvíře projevovat nespecifické příznaky nemoci, přichází na pomoc laboratorní vyšetření. Jedná se například o situace, kdy je kůň smutný, má horečku, připadá vám unavený a další. 

VIDEO NAJDETE POD TÍMTO ODKAZEM - KLINĚTE!

Mezi základní vyšetření patří rozbor krevního obrazu, takzvaná hematologie. Někdy je ovšem u dospělého koně obtížné rozeznat zánět od stresu způsobeného přepravou na kliniku, v takovém případě pak pomůže krevní nátěr.

Velmi často využívaným vyšetřením je také biochemie. Ta prozradí především aktuální stav funkce ledvin a jater, nicméně pomáhá k celkovému pohledu na zdravotní stav koně.

MVDr. Vendula Jandová při své přednášce také vysvětluje využití informací týkajících se stavu acidobazické rovnováhy, výstupy mikroskopických vyšetření a rozsáhlé možnosti sledování dýchacích cest.

Video bylo pořízeno během dne otevřených dveří Veterinární kliniky Heřmanův Městec. Internetová televize EquiTV.cz vám postupně nabídne záznam ze všech uskutečněných přednášek na téma: akutní chirurgické zákroky; plánované chirurgické zákroky; welfare zvířat – kdy je čas nechat koně odejít; nemocné novorozené hříbě – investice versus výsledek; laboratorní vyšetření, aneb co oko nevidí, zjistí laboratoř; hromadné onemocnění ve stáji; vyšetření koně v zátěži; antiparazitární programy; trhání zubu; vyšetření při koupi aneb jak (ne)koupit koně. 

Podrobnosti o službách Veterinární kliniky Heřmanův Městec se dozvíte na stránkách www.klinikahm.cz




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE