reklama 11A

Plánované chirurgické zákroky u koní. Odpovědi na nejčastější dotazy

ikonka

V druhé části série záznamů veterinárních přednášek se věnuje MVDr. Marta Horná plánovaným chirurgickým zákrokům. Z videa se dozvíte odpovědi na nejčastější otázky týkající se rutinních i méně obvyklých zákroků, rizik a financí.
16.12.2019 12:50  |  Rubrika: Ostatní  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A
 

PODÍVEJTE SE NA VIDEO ZDE - KLIKNĚTE!

 
V poutavé přednášce popisuje MVDr. Marta Horná, jakým způsobem jsou indikovány plánované chirurgické zákroky u koní. Seznamuje posluchače s optimální přípravou pacienta na operaci tak, aby byla minimalizována rizika komplikací, a ty nejčastější uvádí.
 
„Délka hospitalizace je individuální, u plánovaných operací lze zpravidla poslat koně do domácí péče dříve než u akutních případů. Každopádně je však nezbytné, aby byl kůň až do úplného zhojení pod zkušeným dohledem,“ upozorňuje MVDr. Horná.
 
Součástí přednášky jsou rovněž témata moderních trendů v chirurgii, finanční náročnost jednotlivých chirurgických zákroků a fotografie z konkrétních případů.
 
Video bylo pořízeno během dne otevřených dveří Veterinární kliniky Heřmanův Městec. Internetová televize EquiTV.cz vám postupně nabídne záznam ze všech uskutečněných přednášek na téma: akutní chirurgické zákroky; plánované chirurgické zákroky; welfare zvířat – kdy je čas nechat koně odejít; nemocné novorozené hříbě – investice versus výsledek; laboratorní vyšetření, aneb co oko nevidí, zjistí laboratoř; hromadné onemocnění ve stáji; vyšetření koně v zátěži; antiparazitární programy; trhání zubu; vyšetření při koupi aneb jak (ne)koupit koně. 
 
Podrobnosti o službách Veterinární kliniky Heřmanův Městec se dozvíte na stránkách www.klinikahm.cz



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE