reklama 11A

Křišťálová podkova. Seriál ve všestrannosti obohatí nová kategorie

ikonka

Zástupci seriálu Zlatá podkova, který v roce 2022 čeká již 57. ročník, oznámili zařazení nové soutěžní kategorie určené pro jezdce startující na základním stupni obtížnosti. Označen bude názvem Křišťálová podkova.
22.02.2022 12:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Počínaje rokem 2022 pořadatelé seriálu Zlatá podkova zařadí do programu novou kategorii – Křišťálovou podkovu. Bude určena jezdcům s nižšími ambicemi, aby i oni mohli okusit atmosféru finále celého seriálu v Humpolci. 
 
„V Křišťálové podkově budou soutěžit jezdci v rámci kvalifikačních kol seriálu Zlaté podkovy na stupni Z a do finále budou poustupovat podle stejného postupového klíče jako v ostatních soutěžích. Ve finále se pak utkají v soutěži o stupeň vyšší, tedy v kategorii ZL,“ říká Jiří Klubal, ředitel organizačního výboru Zlaté podkovy.
 
„Kategorii Křišťálové podkovy jsme zavedli do seriálu proto, že jsme chtěli zpřístupnit vyvrcholení seriálu Zlaté podkovy širšímu okruhu jezdců, nejen vrcholovým sportovcům. Účast na finále v Humpolci je vždy třešničkou na dortu a našim záměrem je, aby tuto třešničku mohli ochutnat i jezdci, kteří jezdí méně náročné soutěže,“ zdůvodnil Klubal.
 
Jak jsme již dříve publikovali, o první body do tabulky pojedou zástupci všestrannosti, a to na přelomu dubna a května v Těšánkách. Hned o následujícím víkendu se odehraje ve Dvorečku další kolo pro jezdce military, zatímco vozatajové budou závodit ve stejném termínu v Semicích. Třetí zastavení pro účastníky soutěží ve všestrannosti se odehraje ve Vrchovanech od 21. do 22. května a patřit jim bude i první červnový víkend v Přeštěnicích. Kočáry se ve dnech 11. – 12. června sjedou do Těšánek, zároveň by se dle termínové listiny mělo jet i ve slovenském Dunajském Klátovu.
 
Polovina června bude ve znamení loštického kola, jež je součástí seriálu už dlouhých pětačtyřicet let. Bodovat tam budou militaristé. Následovat bude vozatajský mítink, jenž hostí Čakovičky na konci června. V sedmém měsíci proběhnou hned čtyři závody. 9. – 10. července jsou v plánu soutěže pro kočáry v Jítravském Dvorci. O týden později pak vyrazí jezdci všestrannosti pro body do Pardubic. V samém závěru července jsou na programu dvě kola. Všestrannost se pojede v Humpolci a spřežení v Tlumačově. 
 
Společné finále pro obě disciplíny hostí tradičně Humpolec. Termín je stanoven na 19. – 21. srpna. Srpnový kalendář ještě nabízí kvalifikační kolo v Mimoni. To je ovšem bodované až do 58. ročníku, tedy do sezony 2023.
 
Ilustrační foto: Marcel Runštuk



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE