reklama 11B

Konkurence v Gross Viegelnu je obrovská. Mladí koně Zelinkové ve formě

ikonka

Ve čtvrtek 9. května vstoupili do velice dobře obsazených závodů CSI4* v německém Gross Viegelnu členové národního týmu Zuzana Zelinková, Emma de Moussac a Ondřej Zvára. Hned na úvod zajeli několik čistých výsledků. Pokračuje také CSI Wr. Neustadt.
10.05.2019 10:36  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Tři z členů národní parkurové reprezentace závodí od 9. května na CSI v Gross Viegelnu, kam se sjela velice silná konkurence, zastoupená hlavně domácími německými jezdci. Dorazili Marcus Ehning, Marco Kutscher, Markus Beerbaum nebo Janne Friederike-Meyer. Ze zahraničních účastníků startuje třeba Ir Denis Lynch nebo Brazilec Marlon Zanotelli.
 
V první den závodů uspěla Zuzana Zelinková v soutěži pro mladé koně, když s klisnou Ekatharinou dovezla nulu stejně jako s Harankou. Bez chyb projela cílem také Emma de Moussac na Homey. Ondřej Zvára absolvoval parkur v sedle hřebce Commarrona Z a na překážkách rovněž nechyboval. Inkasoval pouze jeden trestný bod za překročení stanoveného času.
 
Nejvyšším parkurem dne byla stočtyřicítka. Emma de Moussac v ní obsadila osmé místo, když předvedla čistý výkon s klisnou J.C.S. Chacco Dia. Zuzana Zelinková ve stejné soutěži dovezla nulu s Larimou.
 
V rakouském Wr. Neustadtu pokračují čeští jezdci na CSI2*. Juniorka Valentýna Kuková byla úspěšná v Malé túře ve stupňované obtížnosti. Nasbírala v ní plný počet kladných bodů a čas stačil na třetí místo. 
 
V Medium Tour do 135 centimetrů byla nejúspěšnější Alžběta Vojtková s ryzákem Pinky Pay, s nímž brala pátou příčku. Bez trestných bodů dokončila soutěž i s Catarem, bezchybné byly také Valentýna Poláchová se Stuntmanem, Kateřina Tomanová s Chacco Goldem a Mariana Michlíčková na Idee VD Achterhoek.
 
Nejvyšší parkur dne s překážkami do 145 centimetrů vyšel nejlépe Vladislavě Fenclové na Picobello, která dovezla jeden trestný bod za čas.
 
Ilustrační foto: archiv Zuzany Zelinkové




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE