reklama 11C

Devadesátka EquiTV: Parkurová premiéra v Praze Velké Chuchli

ikonka

Podívejte se na krátký souhrn z prvních parkurových závodů, které po dlouhých desetiletích hostilo dostihové závodiště v Praze Velké Chuchli. V neděli 5. května se tam odehrála Jarní cena Velké Chuchle, kterou vyhrál Luboš Vondráček.
08.05.2019 12:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

DEVADESÁTKU Z PARKURŮ V CHUCHLI SLEDUJTE ZDE

Závodiště v Praze Velké Chuchli je pro mnohé fanoušky koní spojené pouze s dostihovým sportem. To se však od letošní sezony mění. Po mnoha letech se sem vrátily také parkury. V neděli 5. května se jela Jarní cena Velké Chuchle. Soutěž s překážkami do 135 cm byla vypsaná s finále, do něhož se probojovalo deset bezchybných dvojic. 

Zkušený Luboš Vondráček projel v sedle třináctileté hnědky Deviline Z finálovým parkurem bez trestných bodů v čase 47,54 setin sekundy. Nechybovala ani Michaela Refková. Se svou bělkou Grace Federicou dojela do cíle s nulou a v čase o tři sekundy pomalejším než Luboš Vondráček. Zařadila se tak za něj na průběžnou druhou příčku.

Dva čisté výkony předvedl i Vladimír Tretera. S valachem Gangsterem Van de Noddevelt projel cílem v čase, s nímž dosáhl na průběžnou třetí příčku. Nejlepší výsledek v základní části patřil Sergeiovi Motyguinovi, takže do finále nastupoval v sedle Dylana jako poslední.  Kurz překonal znovu bez chyb, ale lídra z vedoucí pozice nesesadil. 

Vítězem premiérové Jarní ceny Velké Chuchle se stal Luboš Vondráček. Sergei Motyguine skončil na druhém místě a třetí příčku brala Michaela Refková.





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE