reklama 11D

Konec reiningu pod hlavičkou FEI. Od roku 2022 už jen pod NRHA

ikonka

Německá jezdecká federace publikovala informaci, že od roku 2022 již nebude reining zastřešovanou disciplínou Mezinárodní jezdeckou federace (FEI). Už v letošním roce se údajně neuskuteční žádné mezinárodní závody ani šampionáty FEI.
04.02.2021 19:20  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Na informaci, že reining již od roku 2022 nebude součástí FEI, kterou zveřejnila ve čtvrtek 4. února na svých internetových stránkách Německá jezdecká federace, upozornil web iKůň.
 
Mezinárodní jezdecká federace (FEI) a National Reining Horse Association USA (NRHA), která je největší reiningovou asociací na světě, se opakovaně názorově rozcházejí ohledně obsahu spolupráce a souvisejících povinností. 
 
Už na konci roku 2019 hrozil konec reiningu pod záštitou FEI, ale nakonec došlo k dohodě, která zajistila budoucnost této disciplíny. Valné shromáždění FEI na jejím základě rozhodlo, že reining jako disciplína FEI bude pokračovat. 
 

PSALI JSME: Klára Šalková: Parkur mě bavil, ale quarteři mě přivedli k reiningu

 

V roce 2020 však opět mezi FEI a NRHA došlo k dalším sporům ohledně obsahu zmíněné dohody. „Lze s jistotou předpokládat, že nadcházející valné shromáždění FEI v listopadu rozhodne o vyloučení disciplíny s účinností od roku 2022, jelikož tuto chvíli mezi FEI a NRHA neexistuje dohoda,“ vysvětlil generální sekretář Německé jezdecké federace Soenke Lauterbach.
 
Pro sezonu 2021 jsou v kalendáři FEI pouze dvoje reiningové závody. Jeden mítink je vypsaný začátkem dubna v německém Kreuthu, druhý pak na konci čtvrtého měsíce u nás v Kozlovicích. 
 
Redakce Jezdci.cz proto oslovila s dotazem na aktuální situaci členku Výkonného výboru České jezdecké federace Kláru Šalkovou, která je současně předsedkyní komise reiningu ČJF a hlavní organizátorkou zmíněných závodů v Kozlovicích. Jelikož se však jedná o čerstvou zprávu, přislíbila sdělit podrobnosti v nejbližších dnech. K tématu se tak brzy vrátíme.
 
 

Měl by podle vás reining zůstat pod hlavičkou FEI?

celkem hlasů: 64

Hlasování skončilo.

ANO 41 / 64.06%
NE 15 / 23.44%
JE MI TO JEDNO 8 / 12.5%



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE