reklama 11D

Reiningové tituly rozdány. Seniorským mistrem se stal Lukáš Brůček

ikonka

V neděli 6. září skončilo v Kozlovicích mistrovství České republiky v reiningu. O medaile se bojovalo v pěti kategoriích a nechyběla tradičně nemistrovská, avšak významná, soutěž Futurity. Mezi seniory se potvrdily pozice favoritů.
07.09.2020 09:42  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 

Marian Štihel a SK Ruf Einstein si z MČR 2020 odvezli bronz v kategorii Junior
 
Dva horcí favorité, Lukáš Brůček a Jonáš Bujnoch, se popasovali o titul reiningového mistra České republiky roku 2020 v seniorské kategorii. Zlato si odvezl dlouhodobě nejúspěšnějších český reprezentant Lukáš Brůček, který v sedle koně Whizper To Me vyhrál obě kola a dokončil šampionát s celkovou známkou 438,5.
 
Na paty mu šlapal Jonáš Bujnoch v sedle LV Blue Great Pine. Sekundoval mu nebezpečně zejména v prvním kole, kdy je dělily pouze dva body. V druhém kole pak ztratil tři a půl bodu a se známkou 433 bral stříbro. Na třetí příčce skončila dvojice Barbora Konopásková a A Jac O Rima.
 
Kategorii junior určenou pro mladé koně ovládl rovněž Lukáš Brůček, a to hned s dvěma koňmi. Vyhrál s Whiz To Johnny Alfa Agritechnik a druhé místo obsadil s Gun Secorima. Bronz si vyjel Marian Štihel v sedle SK Ruf Einstein.
 
Mezi jezdci ve věkové skupině mládeže dominovala Sára Karasová, jež zvítězila se značným náskokem. Za výkon v sedle KH Yankee Step získala celkové hodnocení 438. S odstupem třinácti bodů dojela druhá Thea Karasová na Playin For Big Guns. Třetí příčka patřila Vladimírovi Čejkovi s Twelve Twenty Whiz.
 
Amatérskou mistryní České republiky se stala Kristýna Kleiblová s Gun Secorima a v soutěži Futurity si nejlépe vedl Jonáš Bujnoch na LV Pistol Great Pine.
 
Foto: Václav Holub / HVD



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE