reklama 11B

Klára Šalková: Areál je uzavřený. Musím být zodpovědná k zaměstnancům

ikonka

O aktuálním režimu a vyhlídkách do letošní sezony jsme si povídali také s provozovatelkou Smart ranche v Kozlovicích Klárou Šalkovou. V prostorách je ustájeno celkem sedmdesát koní, o které se v nyní zcela uzavřeném areálu stará devět zaměstnanců.
27.03.2020 16:10  |  Autor: Pavlína Záhorová, Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Jeden z dalších provozovatelů jezdeckého areálu, kterého jsme se ptali, jaká opatření přijal na základě aktuální situace kolem šíření koronaviru Covid-19, je Klára Šalková z Kozlovic. Stáj se nachází v kopcovité krajině Beskyd a nyní je pro veřejnost i majitele koní uzavřena.
 
„Do stájí chodí jen zaměstnanci, potřebuji je chránit. Pro pohybování koní zde máme výběhy, kolotoč i profesionální jezdce. Vyčkáváme do 1. dubna, co se stane, jestli to trochu povolí. Stejně tak čekáme i na to, jak to bude vypadat se závody,“ říká Klára Šalková. První velká akce pod hlavičkou ČJF, resp. Mezinárodní jezdecké federace, měla v Kozlovicích proběhnout již začátkem května.
 

PSALI JSME: Kateřina Vrbová: V Martinicích jsou stáje majitelům koní dál otevřené

 
„V plánu stále máme mezinárodní závody v reiningu. Rádi bychom je upořádali i za cenu, že budeme nuceni změnit termín. Navrhovali jsme zatím 5. června, ale uvidíme, jak se bude vše vyvíjet. Každopádně jsme připraveni.“
 
V jezdeckém areálu je ustájeno celkem sedmdesát koní a každý ze zaměstnanců jich má v tréninku přibližně čtrnáct. O provoz se tam stará devět lidí. „Máme nově ranní a odpolední směny, aby se mezi sebou zaměstnanci příliš nepotkávali. Jsou zde k dispozici dezinfekce a všichni jsou povinni si dezinfikovat ruce, nechávat ve stáji oblečení a převlékat se. V případě, že by musel jít někdo do karantény, je to tak, že by s ním šla polovina personálu,“ vysvětluje Klára Šalková.
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Lenka Sekaninová: CDI Brno zatím nerušíme, i když tuším, že to nepůjde

 
S majiteli koní je neustále v kontaktu, ti veškerá rozhodnutí plně respektují. „Samozřejmě by chtěli jít jezdit, ale já musím být zodpovědná k zaměstnancům. Je nesmysl, abychom zbytečně riskovali. Uvidíme, jak to bude vypadat od 1. dubna. Pokud bude situace lepší, mohli by začít docházet například po jednom podle rozpisu tak, aby se nepotkávali,“ uzavírá provozovatelka Smart ranche. 
 
Foto archiv Jezdci.cz



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE