reklama 11B

Kocher suspendován FEI na deset let. Nesmí na závody ani jako divák

ikonka

Mezinárodní jezdecká federace FEI tvrdě potrestala amerického jezdce Andrewa Kochera za používání elektrických ostruh. Kocher je suspendován na deset let a na závody nesmí dokonce ani jako divák. Trest FEI padl i v další šokující kauze.
23.04.2021 14:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Kauzu Andrewa Kochera jsme monitorovali od samého začátku. V říjnu 2020 informovala Mezinárodní jezdecká federace FEI na svém webu, že zahajuje řízení s tímto americkým parkurovým reprezentantem. Důvodem bylo používání elektrických šporen na závodech FEI.
 
V průběhu vyšetřování vyšlo najevo, že Kocher speciálně upravené šporny používal na závodech i v tréninku. FEI jezdce tvrdě potrestala. Je suspendován na dobu deseti let, což platí do října 2030. Do trestu je již započítané pozastavení činnosti po dobu vyšetřování. Dále byl zpětně diskvalifikován z osmi mezinárodních mítinků, které se konaly v letech 2018 a 2019. Je mezi nimi i pětihvězdové CSI v Calgary či čtyřhvězdové CSI v Hicksteadu.
 
Kocher musí zaplatit pokutu 10.000 CHF plus náklady na řízení ve výši 7.500 CHF. A co víc, nesmí se účastnit žádných akcí pořádaných FEI, ani závodů pořádaných jakoukoliv jezdeckou federací. Na závody dokonce nesmí ani jako divák. Americká jezdecká federace rozhodnutí podpořila.
 

Psali jsme: FEI otevřela případ elektrických ostruh. Pozastavila Kocherovi činnost

 
To však není jediná kauza, v níž došlo k rozhodnutí v posledních dnech. Tribunál FEI suspendoval na dobu tří let také Brazilce Leandra Aparecida Da Silvu. Tento drezurní jezdec byl loni natočen, jak jezdí a týrá velmi malého poníka své dcery. Šokující video se šířilo sociálními sítěmi a Da Silva přiznal, že to byl on, kdo poníka sedlal. 
 
K pozastavení činnosti dostal ještě pokutu ve výši 5.000 CHF a musí zaplatit náklady řízení 2.000 CHF.
 
Zdroj: FEI
 
Foto: FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE