reklama 11C

Arabské emiráty opět v hledáčku FEI. Federace UAE byla suspendována

ikonka

Mezinárodní jezdecká federace FEI suspendovala federaci UAE. Stalo se tak už podruhé během posledních pěti let. Poprvé tak rozhodla z důvodu porušování welfare při vytrvalosti, nyní UAE NF nedodržela pravidla při organizaci závodů.
25.09.2020 18:59  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Národní federace Spojených arabským emirátů je opět v hledáčku Mezinárodní jezdecké federace FEI. Ta pozastavila činnost UAE NF, a to dokonce už podruhé za posledních pět let. Připomeňme si, že poprvé se tak stalo v roce 2015 a důvodem bylo závažné porušování welfare při závodech ve vytrvalosti.
 
A jsou to znovu závody endurance, které hrají roli v současné kauze. UAE NF organizovala v lednu a únoru letošního roku národní vytrvalecké mítinky CEN Sheikh Mohammed Cup a The President's Cup.
 
Podle pravidel FEI však na národních závodech mohou startovat jezdci z maximálně čtyř zahraničních federací a maximálně se může účastnit patnáct zahraničních sportovců. Pak se jedná o národní závody s mezinárodní účastí. Jakmile je však počet zahraničních jezdců vyšší nebo přijedou z více než čtyř cizích zemí, je pořadatel povinen nahlásit závody jako mezinárodní CEI se všemi povinnostmi a poplatky s tím spojenými.
 
Na každé ze jmenovaných akcích odstartovala bezmála stovka cizinců z více než dvaceti zemí. FEI rozhodla o přerušení činnosti UAE NF, a to všech členů napříč všemi disciplínami do 31. prosince 2020. Vytrvalci z UAE pak mají pozastavenou činnost do konce března roku 2021.
 
 
Zdroj: www.fei.org



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE