reklama 11A

Karolína Mlčochová se nejvíce zdokonalila v SCP. Pomohlo mi to, říká

ikonka

Úspěšná juniorská parkurová jezdkyně Karolína Mlčochová v nedávné době ovládla kolo Czech Junior Cupu v Hradištku, ale v rozhovoru jsme se vrátili k jejím jezdeckým začátkům. První poníky měla už ve třech letech, dnes konkuruje juniorům na úrovni S.
02.06.2022 06:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Karolína Mlčochová byla nejvíce ve svých začátcích ovlivněna svou mamkou, která také jezdila, a dokonce se účastnila amatérských parkurových soutěží. Poté začaly společně budovat vlastní jezdecký areál, čímž si plní svůj rodinný sen. 
 
Kde se odehrávaly vaše jezdecké začátky ještě před příchodem do vaší nynější domovské stáje? 
Když mi byly třeba tři roky, tak mi mamka pořizovala poníky, abych se na nich mohla jen tak vozit. Poté jsem dělala jiné sporty, moje mamka jezdila své koně na Bílichově a já jsem tam s ní nejprve začala trávit víkendy. Poté jsem se postupně dostávala do sedla a v osmi letech jsem dostala svého prvního sportovního poníka a druhého jsme měla k dispozici od Rii Hoffmeisterové. To byly první momenty, kdy se zdálo, že už opravdu začnu i více závodit. 
 
Kdo vám předával jezdecké zkušenosti v průběhu této etapy vaší kariéry? 
Nejprve jsme oslovili právě Riu Hoffmeisterovou, jelikož jsme na ní dostali dobrá doporučení ohledně pořízení poníků. Jinak trénink jsem v té době řešila hlavně s mojí mamkou, která je dodnes moje psychická podpora. Poté jsem se dostala do pony Sportovního centra mládeže, kde jsem začala trénovat s Vladimírem Mestenhauserem a s ním jsem trénovala až do mých třinácti let s poníky. 
 
Jak poté vypadal váš přechod do sedla velkých koní? 
Přechod nastal současně s pořízením kobylky Kiry od Alžběty Ducké. S tou mě následně začal trénovat Jakub Smrčka, který s ní již měl dost zkušeností. S postupem času se tato spolupráce ukončila a v této době se připravuji společně s Radkem Housou, který mě i v nedávné době podpořil při vyhraném kole Czech Junior Cupu v Hradištku při Českém skokovém poháru. 
 

Psali jsme: Do rány jsem při čištění dala ruku po zápěstí, líčí Kamila Mátlová

 

Vzpomenete si ještě na své první závodní zkušenosti? Kde a s kterým koněm to bylo? 
Poprvé jsem startovala se svým poníkem Casperem. Byly to hobby závody ještě u nás na severu a šla jsem asi čtyřiceti centimetrový parkur a skončila jsem třetí. To byl hned velký úspěch, byla tam celá rodina a všichni jsme byli šťastní. Poté jsme vyjeli do Lysé nad Labem a tam to byly mé první oficiální závody. 
 
Které další úspěchy jsou pro vás osobně důležité? 
Toto je těžké říct. Mám to spíše tak, že na každých závodech získám nové zkušenosti a už to je pro mě úspěch, že se můžu posunout zase někam dál. Velmi mi však v začátcích pomohla účast právě při soustředěních Sportovního centra mládeže, což byl pro mě asi zásadní úspěch, že mě tam vzali. 
 
Předpokládala jste už na začátku, že se dostanete se svými koňmi takto daleko? 
Úplně na začátku jsem si myslela, že budu jako mamka jezdit maximálně Amater Tour. Vůbec jsem tomu nerozuměla a chtěla jsem docílit alespoň tohoto. Aktuálně mám výkonnost S** a uvidíme, jak se to bude dále vyvíjet. Postupujeme opatrně, aby se třeba něco nezvrtlo a aby to nebylo celé moc unáhlené. 
 
Co by pro vás a vaše koně měl být takový vrchol letošní sezony? 
Chtěla bych si zajistit kvalifikaci na mistrovství České republiky, při kterém letos poprvé již spadám do kategorie starších juniorů. Poté, pokud půjde všechno dobře, tak bych se i ráda zúčastnila finále Czech Junior Cupu. 
 
Foto: poskytla Karolína Mlčochová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }