reklama 11B

Kanadě hrozí, že přijde o olympiádu. Členka týmu měla pozitivní doping

ikonka

Mezinárodní jezdecká federace FEI pozastavila dočasně činnost jezdkyni Nicole Walker. Členka A-týmu Kanady byla během Panamerických her testována na zakázané látky s pozitivním výsledkem. Právě na této akci si Kanada zajistila postup na OH.
14.11.2019 15:58  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Kanadské parkurové družstvo získalo postupovou pozici na OH 2020 díky výsledku, kterého dosáhlo na Panamerických hrách 2019 v Limě. Členka týmu Nicole Walker, jíž se dařilo i v individuální soutěži, byla 7. srpna po finálové soutěži testována na zakázané látky s pozitivním nálezem na metabolit kokainu Benzoylekgonine. 
 
FEI jí prozatím pozastavila činnost. Nejde o konečné rozhodnutí. Jezdkyně, za kterou se postavili ostatní kanadští reprezentanti, jako třeba Ian Millar a Eric Lamaze, má možnost odvolat se k tribunálu FEI. Výsledek testu byl pro ní šokující, protože podle jejích slov nikdy drogy neužila.
 

Samostatnou věcí je ovšem diskvalifikace jezdkyně ze soutěže družstev při proběhlých Panamerických hrách. To je v kompetenci Panam Sports, pořadatele her. Jezdkyně požádala o slyšení u disciplinární komise Panam Sports. Pokud tato rozhodne o diskvalifikaci jezdkyně a družstvo by tak ztratilo výsledné umístění, bude moci FEI týmové kvóty přerozdělit a Kanada by tak o účast v Tokiu přišla.

 

Detaily jsou ZDE

 

Zdroj: web FEI




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE