reklama 11C

Andree Halíkové byla pozastavena činnost. Má pozitivní dopingový nález

ikonka

Česká jezdecká federace v úterý 20. srpna informovala, že parkurová jezdkyně Andrea Halíková (č. licence B2628), má s účinností od 16. srpna 2019 do pravomocného skončení řízení na základě rozhodnutí Disciplinární komise ČJF pozastavenou činnost.
20.08.2019 13:46  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12A

 
Česká jezdecká federace pozastavila činnost jezdkyni Andree Halíkové do pravomocného skončení řízení na základě rozhodnutí Disciplinární komise ČJF, a to s účinností od 16. srpna. 
 
Redakce Jezdci.cz kontaktovala jezdkyni se žádostí o stanovisko, které však odmítla: „Omlouvám se, ale nebudu se k tomu nijak vyjadřovat. V toto chvíli to řeší můj právník a jediné, co k tomu mohu dodat, je, že mě disciplinární komise během září pozve a předá mi nějaké rozhodnutí,“ uvedla Andrea Halíková.
 
Současně jsme požádali o vyjádření pana Martina Pecku, který je členem Výkonného výboru České jezdecké federace pro marketing a komunikaci. Ten je shodou okolností ředitelem společnosti TMM, která provozuje závodiště v pražské Velké Chuchli, a právě během parkurových závodů v tomto areálu proběhla antidopingová kontrola. 
 
„Mohu potvrdit vaši informaci, že kontrola proběhla ve Velké Chuchli při červnovém CPI Summer Cupu, kdy přišly dvě dopingové komisařky, které mají oprávnění dopingovou kontrolu provést a vyžádaly si tři nejúspěšnější jezdkyně v hlavní soutěži,“ konstatoval Martin Pecka. Dle výsledkových listin na webu ČJF se tak jedná o Andreu Halíkovou, Natálii Roučkovou a Veroniku Turečkovou. „U testu Andrey Halíkové byl pozitivní nález,“ dodal Martin Pecka.
 
Dopingová kontrola může být prováděna při soutěži nebo kdykoliv mimo soutěž. Jak je uvedeno na webu antidoping.cz, kdo bude vybrán ke kontrole oznamuje dopingový komisař, který má také oprávnění dopingovou kontrolu provést. Analýzu vzorků z dopingové kontroly provádí specializované laboratoře, akreditované Světovou antidopingovou agenturou (WADA), z nichž jedna byla do roku 2011 také v Praze. O výsledku dopingové kontroly je sportovec informován. Je-li vzorek A moče nebo krve pozitivní, může sportovec požádat o kontrolní analýzu vzorku B, které se může osobně zúčastnit. Nepožádá-li, je výsledek analýzy vzorku A již považován za konečný. V případě pozitivního výsledku dopingové kontroly je sportovci pozastavena závodní činnost a bude zahájeno disciplinární řízení.
 

Více o průběhu dopingové kontroly se dozvíte POD TÍMTO ODKAZEM

Případy porušení antidopingových pravidel projednané disciplinárními orgány v ČR a případy porušení antidopingových pravidel českými sportovci projednané mezinárodní sportovní federací jsou publikovány TADY.





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE