reklama 11A

Robert Smékal: V Brně je pohoda. Zatím necháváme všemu volný průběh

ikonka

Druhé kolo Českého skokového poháru 2020 je naplánováno na začátek května do Brna, lze však předpokládat, že se v daném termínu neuskuteční. „Podle mě je nyní zbytečné cokoliv řešit a přesouvat závody, když nikdo neví, co bude,“ říká Robert Smékal.
29.03.2020 17:58  |  Autor: Pavlína Záhorová, Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12D
 
Ohledně aktuální situace a vyhlídek do nadcházející sezony jsme kontaktovali vedle dalších organizátorů významných jezdeckých akcí i Roberta Smékala z TJ Moravan v Brně Veveří. 
 
„V Brně je naprostá pohoda. Vyexpedoval jsem několik koní a aktuálně jich tu mám jenom jedenáct, přičemž s šesti pracuje jedna holka. S majiteli koní se na dvoře v podstatě vůbec nepotkáme,“ uvedl. „Na hlavním kolbišti teď vůbec nejezdíme, naopak tam pouštíme koně na volno, místo výběhu. Kolem areálu projdou denně stovky lidí, tak to mají jako pěkné zpestření. S koňmi pracujeme buď v hale, nebo na spodní jízdárně.“
 

PSALI JSME: ČSP a CVI Frenštát ohroženy: Počkáme do konce dubna, říkají pořadatelé

 
V brněnském areálu ve Veveří by dle kalendáře závodů mělo proběhnout druhé kolo letošního Českého skokového poháru. Na Falton Velkou cenu připadá letos termín 3. května, nicméně lze tušit, že se tak nejspíš nestane. 
 
„Myslím si, že Český skokový pohár u nás letos neproběhne. Mluvil jsem s Alešem Suchánkem, řešili jsme, jestli brněnské kolo budeme přesouvat. Řekl jsem mu, že tomu necháme nyní volný průběh. Podle mě je nyní zbytečné cokoliv řešit a přesouvat závody, když zatím nikdo neví, co bude. To by přineslo jen chaos. Variant je spousta, necháváme to zatím otevřené," popsal situaci Robert Smékal.
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Kateřina Vrbová: V Martinicích jsou stáje majitelům koní dál otevřené

 
Český skokový pohár měl odstartovat již 19. dubna v Martinicích. Po brněnském mítinku by měla v květnu proběhnout ještě další dvě kola – v půlce měsíce v Hradištku u Sadské a o týden později v Ostravě – Staré Bělé. S Pavlem Hudečkem z ostravského Baníku jsme taktéž hovořili a podrobnosti z tohoto jezdeckého klubu přineseme co nevidět!
 
Ilustrační foto Zenon Kisza



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE