reklama 11D

Pavel Hudeček: Do stájí mohou jen majitelé koní a členové našeho klubu

ikonka

„Zatím to vypadá, že 24. května, kdy se má konat Velká cena Ostravy, ještě nebudou povoleny akce,“ myslí si předseda jezdeckého klubu Baník Ostrava Pavel Hudeček. Prozradil nám, jak současnou situaci zvládají a jaká bezpečnostní opatření přijali.
30.03.2020 06:30  |  Autor: Pavlína Záhorová, Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Součástí termínové listiny Českého skokového poháru 2020 je jako čtvrtá v pořadí Velká cena Ostravy. Konat by se měla v druhé polovině května, ale jisté to v tuto chvíli rozhodně není. Předseda jezdeckého klubu Baník Ostrava, Pavel Hudeček si myslí, že ani konec května nevypadá pro konání akcí příznivě. 
 
„Všude máme vyvěšené cedule, kde jsou informace o tom, jak to u nás v současné době chodí. Pro majitele koní zavřeno není, mohou koně pohybovat, zdržují se zde však pouze na nezbytnou dobu. Kromě registrovaných členů sem nikdo nesmí. Máme spoustu místa na ježdění, venkovní plochy a dvě haly, vše se tak rozprostře. Všichni samozřejmě nosí roušky,“ popsal aktuální provoz v ostravském jezdeckém areálu Pavel Hudeček, kde mají v péči více než padesát koní.
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Pavel Hudeček: Mnozí tvrdí, že na trávě se nedá jezdit. Je to nesmysl

 
Co se týká plánovaného čtvrtého kola Českého skokového poháru, jeho konání v původním termínu nepředpokládá. „Zatím to vypadá, že 24. května, kdy se má konat Velká cena Ostravy, ještě nebudou povoleny akce. Za celý Český skokový pohár tak budeme muset udělat nějakou videokonferenci a domluvit se na dalším postupu.“
 
V souvislosti s aktuálním děním byl Pavel Hudeček zpovídán před několika dny také redaktory Českého rozhlasu. „Do minulého týdne jsme byli v plném tréninku, protože jsme se chystali na závody. Teď jsme to ale museli omezit, protože minimálně měsíc žádné závody nebudou. Koně teď chodí na kolotoč, kde jich může být šest a postupně se střídají nebo jdou do výběhu. Majitelé s nimi také chodí po loukách na procházky,“ řekl pro Radiožurnál. 
 

PSALI JSME: Robert Smékal: V Brně je pohoda. Zatím necháváme všemu volný průběh

 
Jezdecký klub Baník Ostrava plánoval první jarní závody již na 18. dubna. Týden po 56. ročníku Velké ceny Ostravy, který měl probíhat od 22. do 24. května, se měla uskutečnit 30. května ještě Malá cena Ostravy. Osud všech těchto mítinků je nyní nejistý.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE