reklama 11C

Ignacius Reilly zdolal "all stars". Stále má rezervy, shodl se tým

ikonka

O Velké dubnové ceně se předem mluvilo jako o dostihovém zážitku, jakých na české půdě v poslední době moc nebylo. Nakonec se před prázdnou chuchelskou tribunou odehrál souboj dvou čtyřletých běloušů se šťastným koncem pro hřebce stáje Syndikát V3J.
24.05.2020 21:53  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
V kariéře Ignaciuse Reillyho probíhá všechno poněkud zrychleně. Ve druhém startu kariéry zvítězil ve Velké jarní ceně, ve třetím absolvoval derby a ve čtvrtém doběhl pátý ve francouzském listed. V neděli nabídl bělouš Syndikátu V3J pokračování - v pátém dostihu svého života ovládl výborně obsazenou Velkou dubnovou cenu proti elitě českých středotraťařů.
 
Ačkoli se Ignacius Reilly vracel po desetiměsíční přestávce, už v paddocku zanechal výborný dojem. "Když jsem ho dnes sedlal, začal řehtat. To jsem si říkal, že snad ani není pravda. Byl hodně natěšený na dostih, stále teprve sbírá zkušenosti," poznamenal Luka.
 
Ve Velké dubnové ceně se na dobře připravené dráze sešlo deset jedničkových a pět klasických vítězů, hvězdami pole byla dvojice blacktype koní Kronprinz a Boomboom Kiss. Napjatě očekávaný dostih byl rozběhnutý ve vlažném tempu, na špici pracovali Boomboom Kiss, Black Canyon a především dvojnásobný slovenský Kůň roku Zoriana. Ta však v cílové rovině brzy zeslábla a na vnější straně dráhy se dostali dopředu Ignacius Reilly a Torque Power.
 
Dvojice čtyřletých běloušů spolu svedla krásný souboj o vítězství, který pro sebe o půl délky rozhodl Ignacius Reilly pod Davidem Liškou. Za druhým Torque Powerem se seřadili Saša, Portorikos a Black Canyon. Zoriana doběhla osmá, Kronprinz devátý a Boomboom Kiss jedenáctý.
 
"Bylo to dost pomalé, docela jsem se s Ignaciem celý dostih pral a vůbec mi v průběhu neodpočíval. V cílové rovině se mi trochu lepil na koně, je stále ještě zelený," vysvětloval po doběhu David Liška.
 

Podcast: Auta místo šaten, ordre v rouškách. Dostihy bez diváků na vlastní kůži

 
Mimořádně kvalitně obsazený byl také druhý vrchol nedělního mítinku Gomba handicap. První velký sprinterský dostih sezony sliboval útok na rekord, vítěz posledních tří ročníků Master Of Gold se mohl stát prvním čtyřnásobným vítězem v historii "Gomby".
 
Devítiletý veterán stáje TVD a.s. však z boje o přední příčky až příliš brzy vypadl a uzavřel doběh na dvanáctém místě.  Z optimálního průběhu dostihu naopak vytěžil Ultimate Fight, kterého vedl Tomáš Lukášek na pozici blízko špici za vedoucí Sweeticon. Na distanci se přes bojující vítězku Svatováclavské ceny dostal a zvítězil jistě o 3/4 délky. Druhé místo získal finišující Manoamano před Beau Massagotem a Sweeticon.
 
Pro svěřence Zdena Koplíka v barvách majitele Václava Slováka to bylo páté vítězství v českém tréninku. Šestiletý ryzák navázal na triumfy v Leram EJC Million a Ceně ministerstva pôdohospodárstva z předloňské sezony a na loňské vítězství v Chantilly.
 
"Tenhle kůň může lehce vyhrát i skončit lehce poslední, všechno záleží na průběhu dostihu. Dnes měl dobré startovní číslo 3, dobrou váhu i optimální pozici. Podařilo se mi ho na chvíli schovat za Sweeticon, to mi hrozně pomohlo. Posledních sto metrů už jsem se bál, jestli na nás někdo ještě nepřijde," řekl Lukášek.
 
Z rámcového programu zaujala dvojková Cena B&B Chuchle Arena Praha na 1400 metrů. I tady se radoval trenér Zdeno Koplík, tentokrát prostřednictvím Manolly. Sedmiletá klisna v sedle s Ingrid Janáčkovou Koplíkovou o hlavu udolala slovenského ryzáka Wirrwarra, o další délku zpět doběhl třetí Nemo.
 
V závěrečné Ceně Jockey Clubu ČR na 2400 metrů se prosadil lehce o 6 délek loňský účastník derby Dalandi pod Janem Rájou. V Ceně Velké Chuchle na 1800 metrů na sebe upozornili tříletí Red Dynamite a Shamalann, kteří si v dostihu poznamenaném nervozitou a dlouhými prostoji před startovacími boxy rozdělili první dvě příčky.
 
 
Foto: Bohumil Křižan, Jockey Club ČR



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE