reklama 11C

Ignacius Reilly jako zamlada. Podruhé vyhrál Velkou květnovou cenu

ikonka

Nedělní mítink v Chuchle Areně Praha patřil třídovým veteránům. Někdejší vítězové Velké jarní ceny Ignacius Reilly a Sagar potvrdili, že i ve vyšším věku stále stačí na své soupeře. Mezi tříletými se vyčlenil z řad nezvítězivších Magic Merlin.
21.05.2023 23:14  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Dokonalý návrat na nejvyšší scénu se v neděli podařil někdejšímu šampionovi mílařů Ignaciusovi Reillymu. Sedmiletý bělouš stáje Syndikát V3J po sedmiměsíční zdravotní přestávce navázal na své nejlepší výkony a pod žokejem Petrem Foretem v Chuchle Areně Praha zopakoval předloňské vítězství ve Velké květnové ceně.

Při své premiéře v tréninku Evy Záhorové přišel před distancí s rozhodujícím útokem a udržel o délku za sebou výborně běžící Heidi High. Třetí Josephino ztrácel další bezmála čtyři délky, ale s přehledem zdolal Politicum a zezadu útočícího Pace Mana.

"Měl jsem úplně ideální dostih. V cílové rovině se mi otevřel prostor, takže jsem mohl počkat s nástupem až na samý závěr. Bylo to v podstatě stejné, jako když jsem s ním vyhrál předloňskou Velkou květnovou cenu nebo Tattersalls Mile. Připadá mi, že se nezměnil a nic neztratil ze své třídy. Pokud zůstane zdravý, určitě může podobné výkony předvádět i nadále," hodnotil po doběhu Petr Foret.

 

Čtěte také: Historický den v Paříži. Suroit s Bartošem pátí v Grand Steeple-Chase

 

Výbornou letošní formu potvrdil na chuchelské dráze i další z bývalých vítězů Velké jarní ceny Sagar. V barvách stáje Cajdašrot běhající hnědák se ve dvojkové Ceně společnosti Tipsport na 1800 metrů ubránil náporu Zaukhana a pod svou stálou jezdkyní Evou Buriánkovou slavil druhé letošní vítězství. Třetí skončil favorit Fascing Rock.

V Ceně Tapír na 2200 metrů dlouho vedla Happy Scarlett, ale v nakonec vybojovala dostih mezi sebou prostředkem dráhy útočící dvojice hřebců přihlášených do Českého derby. Jistě o 2 1/4 délky se prosadil Magic Merlin pod Martinem Laubem. Výrazný ryzák stáje Lokotrans navzdory "zeleně" působícímu cvalovému projevu stáhl v cílové rovině velkou ztrátu a údernou koncovkou si doběhl pro první vítězství kariéry před debutujícím Sirem Westminsterem.

Zajímavě obsazená byla Cena Chardonney Tcheque na 2800 metrů, kde sedmiletý Popinjay s Janem Vernerem lehce zdolal Porcinellu.

Hned dvakrát se v neděli radovala chuchelská trenérka Ivana Pejšková. Temperamentní Arzaan, který se posledních dvou plánovaných startů nezúčastnil kvůli útěkům od startovacích boxů, tentokrát do konstrukce vstoupil a posléze si v sedle s Jiřím Chaloupkou poradil se soupeři v mílové Ceně hřebčína Střelice. V dobrém světle se ukázal i Josh, jehož Jiří Palík dovedl k jistému úspěchu v Ceně Sharpoura na 2400 metrů.

Foto: Petr Guth, dostihovy-svet.cz




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE