reklama 11A

Hurricane Lane stoupá dál. Procházkou v Longchamp ukázal nový level

ikonka

Stáj Godolphin a trenér Charlie Appleby vyhráli letošní britské i irské derby. Nyní prostřednictvím Hurricane Lanea získali i Grand Prix de Paris a mohou reálně uvažovat o úspěchu v nejbohatším evropském dostihu Ceně vítězného oblouku.
15.07.2021 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C

Že Hurricane Lane zvítězí v Grand Prix de Paris (2400 m, 600 000 eur), byl scénář, který se skloňoval už dlouho před startem. Převaha, s níž vítěz irského derby ve středu deklasoval kvalitní pole, však přece jen překvapila i mnohé favoritovy příznivce.

Frankelův syn v sedle s Williamem Buickem triumfoval na měkké dráze velmi lehce o 6 délek před Wordsworthem a Alenquerem a podtrhl úspěšné období Godolphinu a trenéra Charlieho Applebyho. Zároveň se posunul na post spolufavorita Ceny vítězného oblouku vedle Snowfall a Love.

"Charlie a jeho tým si zaslouží uznání za to, jak s ním pracovali po irském derby. Měl za sebou těžký dostih a oni věřili, že tohle je ten správný cíl pro něj. Odvděčil se jim za důvěru," řekl po doběhu Buick, na něhož hřebec udělal velký dojem.

 

Čtěte také: Quinze de la Rose zaskočil Francouze, na měkku dominoval start - cíl

 

"Hurriccane Lane dokáže v závěru stále zrychlovat. Už v Irsku ukázal slušnou akceleraci. Dnes jsem věděl, že je měkko, ale Longchamp je rychlá dráha a on v rovině opravdu zabral. Rozhodl hodně rychle. Je to dobrý kůň a zase se zlepšil," dodal Buick.

Hurricane Lane vyhrál popáté ze šesti startů. Před triumfem v irské modré stuze získal Dante Stakes a doběhl třetí v britském derby. Ve středu se brzy po startu ocitl na druhé příčce za coolmorským vodičem The Mediterraneanem. Buick měl celou dobu plné ruce, už na začátku cílové roviny se vyvezl vedle vedoucího koně a v závěru lehce odskočil. Nejlepším z trojice svěřenců Aidana O’Briena byl druhý Wordsworth.

Hlavní otázkou nyní zůstává, jak bude Charlie Appleby dál menežovat své tříleté hvězdy. V newmarketském Moulton Paddocks stojí kromě Hurricane Lanea další z letošních derby-vítězů Adayar, ale i špičkoví tříletí valaši Kemari a Yibir.

Jak podotkl list Racing Post, pro Applebyho nebude snadné udržet oddělený program pro své klasické hvězdy. Buick však věří, že hlavním cílem Hurricane Lanea bude právě Cena vítězného oblouku.

"Charlie si promluví s jeho veličenstvem šejkem Mohammedem a udělají další plán. Řekl bych ale, že jedním okem se už dívají po říjnovém návratu do Longchamp," poznamenal žokej.

Foto: France Galop




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE