reklama 11D

Giannah druhá za vítězkou grupy 2, Bartoš a Nic Mountain mají hattrick

ikonka

Tři překážková vítězství v rozmezí jednoho měsíce a pokaždé bez boje, to je aktuální italská bilance ryzáka Nic Mountaina a Josefa Bartoše. Zajímavý comeback absolvovala v Miláně klasická vítězka Giannah, jež se porovnala s výbornou Sopran Basileou.
20.04.2022 17:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Poprvé od svého loňského vítězství v Oaks se ve středu vrátila na dráhu hnědka Giannah ze stáje MUDr. Evy Nieslanikové. Trenér Miroslav Nieslanik vybral své klasické vítězce pro vstup do sezony condizionatu pro čtyřleté klisny Premio Monza na 2200 metrů na milánském San Siru, která se vzhledem ke čtyřčlennému poli podobala spíše "galopu" po trávě.

Giannah pod žákyní Sabinou Mokrošovou cválala na tvrdé dráze dlouho schovaná na druhém místě a v cílové rovině se z pomalého tempa pokusila zaútočit, ale rychle podlehla závěru favoritky Sopran Basilei s Antoniem Fresu. Na vítězku grupy 2 Premio Lydia Tesio a čtvrtou z loňského italského Oaks ztrácela v cíli jen 3/4 délky a s přehledem uhájila druhé místo.

 

Čtěte také: Jir Sun se vrátí na Turf Gala, Westminster Night může zkusit Německo

 

Jedno české vítězství se zrodilo v překážkové části programu. Tempař Nic Mountain ze stáje Scuderia Aichner SRL dominoval stylem "zadrženě daleko" v proutěných překážkách Premio Vizzola a završil čistý italský hattrick. Všechna tři vítězství získal v rozmezí posledního měsíce, ani jednou nemusel bojovat a v jeho sedle byl pokaždé Josef Bartoš.

Svěřenci Josefa Váni mladšího přidali ve středečním programu ještě několik umístění. Beau Saonois doběhl druhý v proutěných překážkáh na 3200 metrů, Sansiro si připsal třetí příčku ve steeplechase nováčků, kde se na tabuli za ním seřadili ještě čtvrtá Montalie De Cerisy a pátý Charles Street. Jedno vítězství ve službách domácího Paola Favera vybojoval Jan Faltejsek.

Ilustrační foto: Marcela Kozová




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.czinternetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE