reklama 11B

Westminster Night a Opasan mezi poraženými, Saiget druhý v Berlíně

ikonka

Ani jednoho soupeře v neděli neporazila čtveřice koní ze střední Evropy v pařížském Longchamp. Nedařilo se Westminster Nightovi, Opasanovi, Royal Rightovi ani Bowdrovi. Naopak v německém Hoppegartenu byl blízko vítězství hnědák Saiget.
17.04.2022 19:40  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Měl to být dostih pravdy, který pomůže určit další cestu jednoho z nejsledovanějších tříletých hřebců trénovaných v Česku. Nedělní grupa 3 Prix de Fontainebleau (1600 m, 80 000 eur) však pro tým Westminster Nighta skončila zklamáním a nepřinesla prakticky žádné nosné informace.

Hřebec stáje Westminster Race Horses, vlastnící přihlášky do čtyř různých verzí Velké jarní ceny, uzavřel po nepovedeném průběhu desetičlenný doběh se ztrátou 17 délek na vítězného Welwala a 12 délek za polem.

Nejvýše hodnocený dvouletek loňské české Klasifikace dobře odskočil a Maxime Guyon se ho na vnější straně dráhy snažil usadit na šestou sedmou pozici, ale Westminster Night puloval a v dalších stovkách metrů vyplýtval cenné síly.

 

Video: Velká dubnová? Foret umí odhadnout, co kůň potřebuje, chválil Török

 

Na začátku cílové roviny se svěřenec Václava Luky mladšího pokusil zaútočit, ale už 400 metrů před cílem byl poražen a odpadl na poslední místo.

O moc větší štěstí neměli ani další dva čeští koně. Čtyřletý valach Bowdra ze stáje Leram při svém letošním debutu v classe 2 Prix du Marais (1600 m, 28 000 eur) zůstal v cílové rovině zavřený za hradbou koní a obsadil pod Marií Vélon čtrnáctou příčku. Březnový vítěz ze Saint-Cloud Royal Right finišoval pod Sylvainem Ruisem šestnáctý v quinté+ Grand Handicap de Paques (2400 m, 70 000 eur).

V pařížském Longchamp zahájil letošní sezonu i dvojnásobný slovenský Kůň roku Opasan. Pětiletého hřebce stáje Bormann potkal v listed Prix Lord Seymour (2400 m, 52 000 eur) klasicky "francouzský" průběh dostihu s pomalým tempem.

Radkovi Koplíkovi nezbylo, než s kurzem 31:1 odskakujícího vítěze 100. Českého derby držet na chvostu šestičlenného pole, což se hřebci příliš nelíbilo, a spoléhat na jeho závěrečný speed. V cílové rovině se sice udržel v kontaktu s pěticí soupeřů, ale nedokázal žádného z nich předstihnout. Na vítězného Barattiho ztrácel Opasan 4 1/2 délky, čas dostihu byl 2:40,85.

Saiget druhý ve dvojkovém handicapu

Lépe se českým zástupcům dařilo v rámci zahajovacího mítinku v berlínském Hoppegartenu. Blízko vítězství v dvojkovém handicapu Halloren O’s Trophy (2000 m, 11 000 eur) byl pětiletý Saiget, kterého pro stáj Wow! Sp. z.o.o. trénuje Štěpánka Myšková.

Čtvrtý z loňské Tattersalls Mile udal pod Janem Vernerem svižné tempo a vydržel se silami až do konce. Ve finiši podlehl pouze vítěznému Silutovi.

Z dvojice koní Stáje Arenzo dosáhla na dotované umístění čtyřletá Caleco, třetí ve čtyřkovém Sparkassen-Sprintserie 1. Lauf (1400 m, 6000 eur). Sirbowtieman finišoval ve stejné kategorii na 2000 metrů devátý.

Ilustrační foto: France Galop




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.czinternetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE