reklama 11B

Gentlemen s Forewerem pojedou do Lince, Prahy a Šamorína, říká Opatrný

ikonka

Česká parkurová jednička Aleš Opatrný již má jasno, jak bude vypadat první měsíc po restartu jezdecké sezony v kontinentální Evropě po 11. dubnu. Hned v následujícím týdnu se chystá s Gentlemenem a s Forewerem na CSI3* do rakouského Lince.
06.04.2021 15:10  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Na přihlášce na CSI3* do Lince aktuálně na webu České jezdecké federace figuruje sestava koní Aleše Opatrného, která bude ještě výrazně pozměněna. Někteří jeho svěřenci totiž stále čekají na odblokování v databázi FEI.
 
„Zrovna dnes se chystám posílat všechny dokumenty na Mezinárodní jezdeckou federaci. Výsledky PCR testů nám dorazily až těsně před víkendem. Proto jsme zatím nahlásili jiné koně. Do Lince každopádně beru jak Gentlemena van het Veldhof, tak Forewera,“ prozradil v úterý odpoledne Opatrný.
 

Psali jsme: Aleš Opatrný: Koně mám nyní v karanténě. Závody u nás v dubnu nebudou

 
Závodní pauzu se svými koňmi strávil v poklidu a trénoval spíše s těmi méně zkušenými. „Koně jako jsou Forewer nebo Gentlemen mají tolik zkušeností, že s nimi skáču třeba jen jednou týdně do 130 až 135 centimetrů. Rozeběhnou se na závodech, trénink v domácích podmínkách by jim spíše vzal, než něco dal. Určitě nepotřebují žádný dril,“ konstatuje dlouhodobě nejúspěšnější český reprezentant v parkurovém skákání.
 
Jasno má již také v tom, co po závodech v rakouském Linci, které proběhnou od 15. do 18. dubna, bude následovat. „Dále se chystáme do Prahy na dvoje mezinárodní závody. Týden před tím dostanou pauzu. Určitě budou oba skákat jak při CSI2*-W Prague Arena, tak při CSIO3* Prague Cupu. Přemýšlet nad tím, koho si vezmu do Poháru národů, to je však ještě předčasné,“ podotýká Aleš Opatrný.
 
S pražskými mítinky se částečně překrývají dvoje CSI ve slovenském Šamoríně a právě na ty druhé, které jsou vypsané jako CSI2*-W, by rád Opatrný také vyrazil. „Jsem s pořadateli domluvený, že při těchto závodech vypíšou nějaké večerní skákání, které je pro nás důležité v rámci předolympijské přípravy, Proto bych tam určitě chtěl jet. Ty tři víkendy v řadě nám docela takto pasují,“ pochvaluje si aktuální plán Aleš Opatrný. 
 

Čtěte také: Aleš Opatrný: Koně jsou fit. S Forewerem i Gentlemenem jsem spokojený

 
Co bude následovat v druhé polovině května a v první polovině června, to se bude ještě upřesňovat. Každopádně vrcholem závodní přípravy před olympijskými hrami by se mělo stát CSIO5* v polských Sopotech, které na konci června termínově koliduje se Světovým pohárem v Olomouci. Právě tam by se mělo definitivně rozhodnout, kdo bude členem českého parkurového týmu na Hrách v Tokiu.
 
Foto Kateřina Návojová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE