reklama 11C

Fenomén Hello Sanctos končí. Nemohu mu ani dost poděkovat, říká Brash

ikonka

„Po naší neuvěřitelné společné cestě jsme se s majiteli rozhodli, že je čas, aby legendární Hello Sanctos skončil kariéru,“ uvedl špičkový britský jezdec Scott Brash. Historicky jediná dvojice, která vyhrála Rolex Grand Slam tak bude brzy minulostí.
30.11.2019 11:32  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Letos sedmnáctiletý hnědák plemene belgický sportovní kůň Hello Sanctos končí kariéru. Oznámil to jeho jezdec Scott Brash. Posledním mítinkem, kde budou moci valacha vidět fanoušci na parkuru, bude prosincové CHI v Ženevě.
 
Scott Brash a Hello Sanctos byli součástí zlatého týmu na olympiádě v Londýně v roce 2012. O rok později vyhráli s družstvem mistrovství Evropy. Vítezství ve Velkých cenách v rámci závodů na nejvyšší úrovni zaznamenali nespočet. 
 
Hello Sanctos je jediný kůň, který dosáhl na tři po sobě jdoucí výhry v Rolex Grand Slamu, když v sezoně 2014 / 2015 donesl Brashe k triumfu při CHI Ženeva, CHIO Cáchy a CSI Spruce Meadows. Odměnou byla této fenomenální dvojici mimořádná výhra ve výši 1 milionu Eur.
 
„Po naší neuvěřitelné společné cestě jsme se majiteli rozhodli, že je čas, aby legendární Hello Sanctos skončil kariéru,“ uvedl britský jezdec Scott Brash na Instagramu. "Tento krátký film plný vrcholů ukazuje jak úžasný kůň to je. Nemůžu mu víc poděkovat. Změnil mi život,“ dodal Brash.
 
Foto: GC / Stefano Grasso




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE