reklama 11C

Molly Malone končí kariéru. Navždy jí budu vděčný, říká Bertram Allen

ikonka

Když se řekne Bertram Allen, snad každý, kdo se orientuje v evropské parkurové špičce, si vybaví bělku Molly Malone V. Allen s ní dojel třetí ve finále Světového poháru, když mu bylo pouhých dvacet let. Teď se musí s klisnou rozloučit.
17.10.2019 18:24  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
„Rozhodli jsme se oznámit, že moje dlouholetá opora a kamarádka Molly Malone ukončí v patnácti letech kariéru. Molly mě pomohla do nejvyššího sportu, když jsem byl hodně mladý. Za to jí zůstanu navždy vděčný,“ uvedl ve svém prohlášení irský jezdec Bertram Allen.
 
Když spolu tato dvojice sbírala úspěchy v nejtěžších soutěžích světa, Allen byl teprve ve věku starších juniorů a mladých jezdců. V roce 2015 dojel s bělkou třetí ve finále Světového poháru v Las Vegas. Bylo mu v té době dvacet let. Ještě o rok dříve, tedy v devatenácti letech, vyhrál s klisnou Grand Prix při CSIO5* v Dublinu i v Lummenu. V témže roce zvítězil i ve Světovém poháru ve Veroně. Míst, kde posbírala dvojice trofeje z Velkých cen je mnoho, třeba Doha, Treffen, Stockholm, Paříž, Hamburg, Monako nebo Barcelona. 
 
Klisna, která je zapsaná do Anglo-evropské plemenné knihy, odchází do chovu. Jejím otcem je Kannan, matka je po hřebci Cavalier.
 
Foto: GCT / Stefano Grasso




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE