reklama 11A

Evžen startuje novou misi. V sobotu nastoupí proti třem vítězům Velké

ikonka

Jeden z největších překážkových talentů posledních let Evžen bude favoritem první kvalifikace na Velkou pardubickou. Pro manžele Štěpánku a Jaroslava Myškovy znamená sobota důležitý mezník po zimním přesunu do nového působiště.
20.05.2021 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

V minulých třech sezonách zářil Evžen v rámcovém programu Velké pardubické. V roce 2018 deklasoval o devět délek pole Ceny ČASCH, předloni s převahou získal Cenu Vltavy a loni po tuhém boji porazil Lombarginiho v Ceně Labe.

Teď je hnědákovi stáje Englicovi a Kulhánkovi sedm let a připravuje se na debut ve Velké pardubické. V sobotu udělá svěřenec trenérky Štěpánky Myškové na této misi první důležitý krok, když se v sedle se svým stálým žokejem Jaroslavem Myškou postaví na start Velké ceny města Pardubic.

"Budeme rádi, když se Evžen v sobotu ukáže. Má potřebnou třídu i formu a je dobře připravený. Na druhou stranu se necítíme být pod nějakým tlakem. Pokud nevyhraje, určitě se nezhroutí svět a nemyslím si, že by se tím kazilo Evženovo renomé, má potřebnou třídu i formu," říká Jaroslav Myška.

 

Čtěte také: Hazardera musí dostih bavit, pak dokáže velké věci, říká Jan Verner

 

První kvalifikace na Velkou pardubickou naplňuje i letos renomé nabitého dostihu. Ve čtrnáctičlenném poli nechybí všichni tři aktivní vítězové Velké Theophilos, Tzigane du Berlais a No Time To Lose či umístění z loňského ročníku Player, Vandual a Talent.

I v této špičkové sestavě však bude favoritem právě Evžen. Jeden ze dvou sedmiletých účastníků vyhrál sedm ze svých devíti překážkových startů a už několik sezon platí za jeden z největších překážkových talentů na tuzemské scéně.

Plán směřovat hnědáka do Velké pardubické se zrodil už před nějakým časem. "Je to v podstatě záměr majitelů Zbyňka Englice a Míry Kulhánka. Vědí, co chtějí, na nic netlačí a nechávají tomu volný průběh. Vzešlo to ze vzájemné diskuse, kdy jsme se i se Štěpánkou shodli, že je to pro Evžena dobrá cesta a zatím se to vyvíjí správným směrem," podotýká Myška.

Stájová hvězda vstupuje už do své čtvrté sezony v pardubických krosech. "Pardubice se mu líbí. Celou dobu s ním zacházíme šetrně a snažíme se mu plánovat maximálně tři starty za sezonu. Před Velkou pardubickou nám pro něj momentálně chybí dostih, ale nějaký start ještě vymyslíme," dodává.

Pro manžele Myškovy bude start pardubické sezony důležitým ukazatelem i v jiném ohledu. Po zimní změně působiště a přestěhování do Koles vyhlížejí sobotní výkony svých svěřenců jako svým způsobem zpětnou vazbu.

 

Psali jsme: Manželé Myškovi se přestěhovali do Koles, hlavní oporou zůstává Evžen

 

"Sami jsme zvědaví, jak se naši koně ukáží. Nastavili jsme v novém působišti systém fungování stáje a všechno si ještě sedá. S některými koňmi jsme letos už vyběhli a ještě tam něco chybělo. Snažili jsme se to dohonit a v Pardubicích už by to mohlo být dobré," nastiňuje Myška.

Stáj podle jeho slov prošla jistou obměnou. Několik svěřenců odešlo, jiní naopak přišli. "Samotní koně na přesun reagovali vesměs pozitivně. Máme bezesporu lepší tréninkové podmínky, teď už jde jenom o to vyladit všechny detaily. Samozřejmě od koní čekáme výsledky a musím říct, že se na ostrý start překážkové sezony moc těšíme,” uzavírá Myška.

Foto: Bohumil Křižan / Jockey Club ČR




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE