reklama 11D

Equinews: Zimním favoritem je Salt Mix. LGCT a GCL vrcholí v Rijádu

ikonka

Mostecký hipodrom hostil tradiční vrchol kalendáře pro dvouleté koně Cenu zimního favorita Charvát Group. – Přední parkuroví jezdci a koně se vypravili do saudskoarabského Rijádu, kde se uskuteční finále základní části seriálu Global Champions.
18.10.2022 16:44  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D

EQUINEWS SLEDUJTE ZDE (KLIKNĚTE)

 
Internetová televize EquiTV.cz připravuje v průběhu jezdecké a dostihové sezony pravidelný pořad Equinews, který vysílá také například Televize Seznam, Stream.cz a v rámci zpravodajské relace Report i kanál Sport 5. Podívejte se na jeho aktuální díl!
 

Zimním favoritem se stala Salt Mix, ani v Mostě nenašla přemožitele

Dostihová sezona se pomalu, ale jistě chýlí ke svému závěru. V sobotu 15. října uspořádal svůj předposlední letošní mítink Hipodrom Most. Severočeská dráha hostila tradiční vrchol kalendáře pro dvouleté koně Cenu zimního favorita Charvát Group.
 
Po startu se ocitl na špici ryzák King Mollenkott, který se po sérii francouzských startů poprvé ukázal domácímu publiku. Na protilehlé rovině se však přes něj dostal český odchovanec Stratovarius v sedle s Jiřím Palíkem. Favoritka Salt Mix, ve dvou předchozích startech neporažená bělka trenéra Václava Luky mladšího a stáje BoKaBau číhala u bariéry uprostřed pole. Po vytočení oblouku si její žokej Václav Janáček pohlídal nejkratší stopu, podařilo se mu podjet soupeře a ujížděl k cíli.
 
Salt Mix opět předvedla svou drtivou akceleraci a v polovině cílové roviny už měla rozhodující náskok. Těsně před cílem se k ní začali blížit útočící Ralph a Mes Ailes, ale na vítězství klisny to již nemohlo nic změnit. Salt Mix se prosadila jistě o jednu délku před českým odchovancem Ralphem a Mes Ailes. King Mollenkott doběhl čtvrtý.
 
Druhým vrcholem odpoledne byla Velká podzimní cena Platinum na 2000 metrů. V ní znovu potvrdila svou třídu tříletá hnědka Whirl Wind Girl z vlastního chovu majitele Jiřího Charváta. Druhá ze slovenského Oaks pod Janem Vernerem zavelela v cílové rovině k útoku a ubránila vítězství o krk před mocně dotírající Zariyannkou. Třetí místo vybojoval bělouš Joganville.
 
Ze tří nejlepších jezdců průběžného pořadí Lázně Poděbrady Cupu bodovala v sobotu pouze vedoucí Jiřina Andrésová. V Ceně společnosti Tipsport na 1600 metrů dovedla ke druhému letošnímu úspěchu sedmiletého hnědáka Let Fire ze stáje Dostihové centrum Zámrsk doktora Václava Bruny. Svěřenec Dušana Andrése přišel na distanci s velkým zrychlením a pod rukama trenérovy manželky pohodlně odešel od pole. Druhá Fable na něj ztrácela 4 1/4 délky, pro třetí peníze si doběhl Admiral Piett.
 
Žokejskou hvězdou dne byl španělský šampión Václav Janáček, který vyhrál oba dostihy určené dvouletým koním. V Ceně EBF spojil síly s trenérem Miroslavem Nieslanikem a stájí MUDr. Evy Nieslanikové, kteří v sobotu rovněž slavili double. Zde se prosadili s klisnou Eagle Babe, polosestrou výborného Dalandiho. Hnědka v závěru udržela za sebou třetího z Gerschova memoriálu Rabbit Zoustara a porazila ho o necelé dvě délky. Třetí skončila Maxienne.
 
Nečekaný ohlas měla závěrečná Cena Hipodromu Most. V dostihu páté kategorie na 1200 metrů skončila jedna z nejdelších nevítězných sérií v novodobé historii českého turfu. Sedmiletý Taell triumfoval pod Jiřím Chaloupkou o délku před Kazi a Tapajem a dočkal se na pětatřicátý pokus svého prvního vítězství v kariéře.
 

Rijád poprvé hostí Global Champions. Bude tam i Anna Kellnerová

Parkurová série Global Champions se poprvé představí v Saudské Arábii. Rijád bude dějištěm posledního kola týmové Global Champions League i Longines Global Champions Tour jednotlivců ve dnech 20. až 22. října. Poté již bude na programu prestižní Playoffs v pražské O2 areně.
 
O poslední body do žebříčku GCL budou Prague Lions bojovat v osvědčené sestavě, kterou tvoří jezdkyně a zároveň manažerka týmu Anna Kellnerová a její belgičtí kolegové Pieter Devos a Niels Bruynseels, kteří byli u každého ze tří letošních vítězství v tomto seriálu. 
 
I díky tomu jsou Pražští lvi po čtrnácti kolech na průběžné třetí příčce a mají velmi reálnou šanci na přímý postup do semifinále Super Cupu v Praze. Zajištěn ho budou mít jen čtyři nejlepší celky, zbývajících dvanáct jich bude muset projít ve čtvrtek 17. listopadu čtvrtfinálovým sítem. 
 
Jak Anna Kellnerová prozradila v krátkém rozhovoru, o třetí a čtvrté postupové místo se dá očekávat v Rijádu ještě poměrně tuhý boj několika celků. 
 
Foto: Daniel Majober



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE