reklama 11A

Decathlon nabízí: Průvodce nejdůležitějším vybavením na jezdecký tábor

ikonka

/PR článek/ Přihlásili jste se na jezdecký tábor, měsíce už se na něj těšíte, ale teď nevíte, co si zabalit do kufru? Decathlon má pro vás pár tipů, co by vám v něm určitě nemělo chybět. Podívejte se na průvodce nejdůležitějším vybavením.
21.05.2020 09:55  |  Autor: info  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C

 

V první řadě si zkontrolujte, zda vám pořadatel neposkytl vlastní seznam doporučeného vybavení. Každý tábor totiž může mít své specifické požadavky. Dále je potřeba počítat s tím, že kromě běžného oblečení a obuvi je nutné mít s sebou i věci výhradně ke koním. Jejich pach je totiž obzvlášť za horkých letních dnů velmi intenzivní. Do jezdecké výbavy potom patří:

 

Jezdecká helma 

Na koni se jezdí, ale občas i padá. Helma je proto důležitým bezpečnostním prvkem výbavy. Můžete se setkat s doporučením použít helmu cyklistickou, ovšem pády z koně jsou odlišné od těch z kola, a proto je ochrana nižší. I ta nejlevnější jezdecká helma splňuje všechny bezpečnostní normy a hlavu ochrání. V naší nabídce naleznete například Přilbu 100 za 499 ,-.

 

Chránič páteře

Jak už název napovídá, chrání před úrazem páteře. Možné je zvolit také bezpečnostní vestu, která navíc chrání také žebra a klíční kosti. Jedná se o druhý bezpečnostní prvek, společně s helmou. “Páteřák” jde použít i na jiné sporty, například lyžování, a více se tak využije. Mnohé stáje nabízejí i zapůjčení. 

 

Jezdecké kalhoty

Odborně nazývané rajtky. Jde o pohodlné pružné kalhoty se zesílenými koleny (případně celým sedem) bez švů z vnitřní strany nohou. Díky tomu je sezení v sedle pohodlné a jezdec se neodře. V Decathlonu pořídíte základní dětské rajtky za 219 ,-. Dobře ale poslouží i bavlněné legíny, které zde také najdete.

 

Obuv

Přímo na ježdění jsou určena tzv. perka. Jde o kotníčkové boty s hladkou podrážkou a malým podpatkem, které jsou svým tvarem ideální do třmenu. Vyrábějí se buď gumové, kožené nebo syntetické. Gumová perka za 289 ,- jsou vhodná jak na ježdění, tak na práci ve stáji. Pokud nechcete investovat přímo do jezdeckých bot, volte pevné tenisky s nízkým vzorkem podrážky. 

 

Další doplňky

Hodit se mohou také rukavice chránící před odřením dlaní, podkolenky nebo chapsy (návleky na lýtka). Nejsou však vůbec nutné. Velmi praktické je veškeré jezdecké vybavení podepsat a sbalit do samostatné tašky. Lépe se pak udržuje ve věcech pořádek. 

Kromě výbavy na ježdění je potřeba sbalit i kompletní oblečení a obuv do teplého, ale i studeného počasí. Berte raději kousky starší, u kterých nebude vadit, že se zničí. Tábor je hlavně o zážitcích, starosti o zachování věcí by je mohly pokazit. Pokud ve skříni starší oblečení chybí, doporučujeme prozkoumat nabídku značek Quechua (turistika) a Domyos (cvičení). Ty nabízejí od tenisek, přes tepláky a trička, až k bundám a mikinám. Všechny produkty zakoupíte v prodejnách Decathlon a na e-shopu.

Některé tábory mohou vyžadovat také vlastní spacák, ešus, hrneček… V takovém případě budou jistě napsány v seznamu dodávaném pořadatelem tábora, jehož obsah by měl být při balení výchozí. 

TIP na závěr: pokud chcete vzít koníkům dobroty, kupte raději přímo koňské pamlsky. Ty se v horku nezkazí. Odměňování koní však konzultujte s instruktory!

Užijete si pobyt na táboře naplno. A kdo ví, třeba se vám ježdění zalíbí a v září začnete jezdit pravidelně. 

A pokud ještě nemáte žádný tábor vybraný, můžete si přečíst pár rad, které jsou na blogu Decathlonu v článku Jak vybrat jezdecký tábor.

  




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE