reklama 11B

Dánský Aarhus bude prvním zastavením drezurního Světového poháru WEL

ikonka

Startuje halový Světový pohár 2022/2023 v drezuře bodovaný do žebříčku ligy západní Evropy WEL. První kolo proběhne o předposledním říjnovém víkendu v dánském Aarhusu Vilhelmsborgu. Celkem čeká evropskou špičku jedenáct kol.
18.10.2022 11:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 

Drezurní Světový pohár bodovaný v rámci Západoevropské ligy FEI neboli WEL, čítá v sezoně 2022/2023 jedenáct mítinků CDI-W. Prvního kola se zhostil dánský pořadatel v Aarhusu Vilhelmsborgu, kam se úvodní zastavení přesunulo z Herningu. Závodit se tam bude od 21. do 23. října. Účastníci absolvují tradičně nejprve Short Grand Prix, jež je na programu v sobotu, a kvalifikované dvojice pak pojedou v neděli Freestyle bodovaný do série World Cupu.
 
V soupisce figuruje sedmnácti dvojic. V roli favoritky nastoupí domácí jednička a medailistka z letošního mistrovství světa Cathrin Laudrup-Dufour v sedle Bohemiana.
Další mítink CDI-W hostí hned o týden později Lyon a následovat bude Stuttgart, jehož termín připadl na 9. – 13. listopadu. V jedenáctém měsíci se odehraje také čtvrté kolo v Madridu. V prosinci se pak o body pojede v londýnské hale ExCel a při povánočním mítinku v Mechelenu v Belgii. 
 
V polovině ledna 2023 nastoupí drezurní špička do CDI-W v Basileji a o dva týdny později se další kolo bude konat v Amsterdamu. Únor nabídne zastavení v Neumünsteru a Göteborgu a poslední bodovaná soutěž se pojede v březnu v s´Hertogenbosch. Finále proběhne v Omaze v USA, a to spolu s vrcholem parkurového a voltižního Světového poháru. 
 
Obhájkyní titulu je olympijská vítězka a mistryně světa Jessica von Bredow-Werndl. Německá reprezentantka se však v srpnu letošního roku stala maminkou, a tak je otázkou, kdy se naplno vrátí do sedla na nejvyšší sportovní úrovni. 
 

 

Termíny Světového poháru WEL FEI – 2022/2023

  • Aarhus (DEN) – 21. – 23. října 2022
  • Lyon (FRA) – 26. – 30. října 2022
  • Stuttgart (GER) – 9. – 13. listopadu 2022
  • Madrid (ESP) – 24. – 26. listopadu 2022
  • Londýn (GBR) – 15. – 16. prosince 2022
  • Mechelen (BEL) – 26. – 30. prosince 2022
  • Basilej (SUI) – 13. – 15. ledna 2023
  • Amsterdam (NED) – 26. – 29. ledna 2023
  • Neumünster (GER) – 16. – 19. února 2023
  • Göteborg (SWE) – 23. – 26. února 2023
  • s´Hertogenbosch (NED) – 9. – 12. březen 2023
  • Omaha (USA) – 4. – 8. dubna 2023 - FINÁLE
 
 
Foto: Richard Juilliart / FEI
Zdroj: Mezinárodní jezdecká federace / FEI



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE