reklama 11D

ČSP zatím bez Amateur Tour. Závodit mohou pouze účastníci tří seriálů

ikonka

Český skokový pohár sice dostal výjimku Ministerstva zdravotnictví a Národní sportovní agentury pro pořádání letošního ročníku, která umožňuje zahájení jubilejního ročníku parkurové extraligy již v květnu, ale přináší i řadu omezení a nařízení.
21.04.2021 20:20  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Podmínky pro pořádání Českého skokového poháru v rámci výjimky od Ministerstva zdravotnictví ČR a Národní sportovní agentury se týkají nejen hygienických opatření, ale i sportovních, a tím pádem ekonomických. 
 
Jejich naplnění, dodržování a ostatní zcela nová témata spojená s udělením výjimky budou předmětem jednání Valné hromady Asociace ČSP, která proběhne v příštích dnech.
 
„Minimálně v rámci květnových mítinků Českého skokového poháru mohou startovat pouze jezdci účastnící se seriálových soutěží Czech Junior Cup, U25 a Velkých cen ČSP. V soutěžích mohou startovat také jezdci, kteří si plní kvalifikaci na MČR ve své kategorii. Během jednotlivých pohárových kol se neuskuteční kvalifikace ani finálová soutěž Amateur tour a minimální obtížnost soutěží v rámci mítinku bude výška 115 centimetrů,“ uvedli zástupci Asociace Český skokový pohár na svých internetových stránkách.
 

Psali jsme: Emoce kolem výjimky ČSP. Domácí extraliga přípravou na olympijské hry

 
Mezi protipandemická opatření patří povinnost každého účastníka odevzdat u vstupu tzv. self-reporting formulář, zároveň při vstupu bude každému změřena teplota. Všichni účastníci a členové ekip musí doložit test na přítomnost viru SARS-CoV-2 metodou RT-PCR (nestarší 48 hodin), toto nařízení se nevztahuje na osoby, které prokazatelně prodělaly onemocnění COVID – 19 a nemají klinické příznaky. Všichni v areálu musí mít zakrytá ústa a nos respirátorem FFP2 nebo KN95, výjimku mají jezdci na koních. Maximální počet lidí v areálu je stanoven na 300 osob, přičemž v areálu je zakázána přítomnost diváků.
 
„Uvedená opatření jsou stručným výtahem nastavených opatření, které dokládají nemalé nároky na organizátory mítinků ČSP a samozřejmě výrazně ovlivňují i ekonomiku závodů. Jednání o opatřeních a startu letošního pohárového ročníku neustále probíhají a o všem aktuálním budeme informovat na webu Asociace ČSP,“ dodali představitelé této domácí parkurové extraligy.
 
Zdroj: ČSP
Foto: Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE