reklama 11B

Chacco-Blue nejlepším skokovým plemeníkem WBFSH

ikonka

Světová chovatelská federace sportovních koní WBFSH vydává průběžně žebříčky nejúspěšnějších plemenných knih a také plemeníků dle jednotlivých disciplín zastřešených FEI. V parkurovém skákání je již druhým rokem na špičce Chacco-Blue.
20.12.2018 14:16  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D
Druhou sezonu po sobě je na první příčce hodnocení plemenných hřebců dle úspěšnosti potomků meklenburský hřebec Chacco-Blue po Chambertin. Hnědák, který se narodil v roce 1998 a dožil se bohužel jen čtrnácti let, předal do skokového sportu vynikající geny.
 
Z koní, kteří jsou v současnosti aktivní v nejvyšších soutěžích, jmenujme vítěze Global Champions Tour 2018 ryzáka Explosiona W, jehož jezdí Brit Ben Maher. K dalším patří Chacon, který skákal ve své kariéře například s Ludgerem Beerbaumem (GER). Úspěšný byl také valach Crazy Quick. Toho znají příznivci parkurů ze soutěží v sedle s Polákem Jaroslawem Skrzyczynskim a Abdullahem Alsharbatlym. Polák Skrzyczynski má ve vysokém sportu také klisnu Chacclanu.
 
Na druhé příčce je francouzský hnědák Diamant de Semilly, který byl na první příčce několik měsíců před tím, než se vedení ujal Chacco-Blue. Na třetí místo postoupil holštýnský plemeník Casall ASK.
 
TOP 10 plemenných hřebců v parkurovém skákání:
 
Chacco-Blue
Diamant de Semilly
Casall ASK
Cornet Obolensky
Kashmir Van´t Schuttershof
Berlin
Toulon
Cardento
Balou du Rouet
Nabab de Reve
 

Web WBFSH můžete navštívit zde

 
Foto: GCT



Štítky: WBFSHhřebec
reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE