reklama 11C

Diamant de Semilly nejlepším parkurovým hřebcem

Už podruhé v řadě se letos umístil hřebec plemene Selle France Diamant de Semilly na prvním místě žebříčku WBFSH jako neúspěšnější parkurový hřebec. Na dalších místech jsou For Pleasure a Cornet Obolensky. Více informací se dočtete níže…
10.11.2016 14:26  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D

Foto: Dirk Caremans

V hodnocení WBFSH tedy Světové chovatelské federace sportovních koní se letos, stejně jako v roce 2015, nejvýše z parkurových hřebců umístil Diamant de Semilly. Mezi jeho potomky patří mimo jiné dva úspěšní svěřenci nizozemského reprezentanta Harrieho Smolderse Don VHP Z a Emerald N.O.P. Oba se pohybují na nejtěžších pětihvězdových mítincích a s druhým jmenovaným byl Smolders v nizozemském týmu na olympijských hrách.
 
Další z řady úspěšných potomků Diamanta de Semilly je Heliodor Hybris, kterého jezdí Britka Laura Renwick a nesmíme také zapomenout na hřebce Quickly de Kreisker, který s marockým jezdcem Abdelkebirem Ouaddarem tvoří podle statistiky FEI momentálně nejlepší dvojici na světě.
 
Druhé místo v hodnocení skokových hřebců drží For Pleasure, který se oproti loňskému roku posunul ze čtvrté pozice a třetí je bělouš Cornet Obolensky, který byl do roku 2012 oporou německé parkurové reprezentace v sedle s Marco Kutscherem
 
Na čtvrtou příčku se z loňské deváté posunul Casall ASK, kterého je možné vídat v nejtěžších soutěžích ve dvojici se švédským jezdcem Rolfem-Göranem Bengtssonem. K jejich posledním úspěchům patří vítězství v Grand Prix Dauhá, díky kterému Bengtsson vyhrál celé hodnocení letošní série Longines Global Champions Tour.
 
 
Zdroj: WOSJ



Štítky: skokyhřebci
reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE