reklama 11C

Vladimír Votřel: Díky za velkou podporu. Jste pro mě všichni motivací

ikonka

Tisíce přečtení, stovky sdílení a desítky finančních příspěvků. Takový ohlas měl rozhovor s paradrezurním reprezentantem Vladimírem Votřelem na webu Jezdci.cz. „Vůbec jsem s takovou reakcí nepočítal,“ říká překvapený jezdec.
08.08.2019 12:55  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12B
 
Celé to vzniklo zcela neplánovaně při dokončování televizní reportáže z mistrovství České republiky v paradrezuře. Redaktor České televize Miroslav Langer po rozhovoru s paradrezurní expertkou a předsedkyní drezurní komise ČJF Renatou Habáskovou vyslovil přání, zda by částka, která je v rozpočtu vyhrazena na honorář pro komentátora, byla věnována na transparentní účet paradrezurního jezdce Vladimíra Votřela. 
 
Až v reakci na tuto skutečnost jsme se dozvěděli podrobnosti o jeho plánech startovat na mistrovství Evropy a jeho odvážném rozhodnutí si ke splnění svého sportovního snu vypomoci bankovní půjčkou. Vznikla tak myšlenka Vladimíra Votřela podpořit podstatně výrazněji a seznámit s jeho životním příběhem širší veřejnost. 
 
Vladimír s publikací souhlasil a vznikl velmi poutavý rozhovor. Reakce na něj předčila i naše očekávání. Přečetly si ho tisíce lidí a stovky jej sdíleli prostřednictvím sociálních sítí. Co je však neméně důležité, desítky z nich se rozhodly finančně přispět. Před zveřejněním článku (a vlastně i aktivací on-line zobrazování výpisu z transparentního účtu) měl Vladimír od drobných přispěvatelů nasbíráno zhruba 25.000 korun, dalšími 25.000 přispěla společnost EQUINET (vydavatel webů Jezdci.cz, EquiTV.cz a Jezdeckáinzerce.cz, resp. producent televizních pořadů z jezdeckého sportu). V součtu 50.000 by stačilo alespoň na pokrytí jeho poslední bankovní půjčky, kterou si vzal před odjezdem na květnové kvalifikační závody ve Stadl Pauře. Od pátku 2. do čtvrtka 8. srpna, tedy za necelý týden, dorazilo dalších více jak 35.000 korun. 
 

ČETLI JSTE? Vladimír Votřel si na ME v paradrezuře vzal půjčku: Jdu za svým snem

 
„Hodně mě to překvapilo, vůbec jsem s takovou reakcí nepočítal. Chtěl bych poděkovat všem, kteří mi posílají jakoukoliv částku na můj transparentní účet a děkuji také všem, co tento článek šíří dál. Jste pro mě všichni motivací, že to, co dělám, má nějaký smysl a hlavně, že tu nejsem sám. Budu bojovat naplno a pokud budete sledovat mé facebookové stránky ‚Vladimír Votřel – Paradrezura‘, budu dávat veškeré informace, foto, videa a livestream přímo z dějiště mistrovství Evropy v Rotterdamu. Díky vám nebudu muset uvažovat o dalším závazku bance, čehož si moc vážím. Já udělám všechno proto, abych šel za snem. Doufám, že jsem udělal alespoň někomu motivaci, že žít pozitivně je lepší, než se koukat na minulost a vše brát jako prohrané. ‚Svět patří těm, co se neposerou.“ – Charles Bukowski,“ uzavřel děkovná slova výstižnou citací Vladimír Votřel. 
 
Ke čtvrtku 8. srpna, kdy byl tento další článek publikován, bylo na transparentním účtu něco přes 86.000 korun. „Jak v předešlém rozhovoru zaznělo, závody ve Stadl Pauře Vladimára Votřela vyšly na 45.000 a rozpočet na mistrovství Evropy je kolem 72.000 korun. Byli bychom moc rádi, pokud by se k nám připojili ještě další příznivci koní a pro Vladimíra se složili alespoň na výdaje spojené s celým jeho jezdeckým snem – tedy kolem 117.000 korun. Snad to není příliš odvážný cíl,“ uvedl jednatel společnosti EQUINET, Josef Malinovský.
 
Transparentní účet Vladimíra Votřela je: 229934493/0600. Kliknutím na odkaz se zobrazí aktuální výpis z účtu. 
 
Foto archiv Vladimíra Votřela



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE