reklama 11C

Ondřej Zvára: Na ME do Rotterdamu nejedeme, ale Cento je již v pořádku

ikonka

Na parkurovém mistrovství Evropy 2019 v Rotterdamu čeští jezdci budou chybět. Původně s účastí počítala nejen Emma Augier de Moussac, ale také Ondřej Zvára – i bez stájové jedničky. „Cento je již v pořádku a začínáme trénovat,“ říká Ondřej Zvára.
15.08.2019 05:11  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Poprvé od roku 2011 nevyrazí na parkurové mistrovství Evropy seniorů žádný český reprezentant. Ještě nedávno to přitom vypadalo, že by v nizozemském Rotterdamu měli startovat v soutěži jednotlivců Emma Augier de Moussac a Ondřej Zvára. 
 
„Cento Lano se zotavoval ze zranění, které si způsobil v Budapešti při olympijské kvalifikaci. Jak se tehdy ukázalo, špatný výsledek v druhém kole této soutěže byl již příčinou této zdravotní indispozice,“ připomíná Ondřej Zvára. I přesto však plánoval na evropský šampionát vyrazit. 
 

PSALI JSME: Češi nebudou po letech na startu skokového ME. Obhájcem je Fredricson

 
„Původně měl být Quimero-M v Rotterdamu jako druhý kůň do tříhvězdových soutěží. Po zranění Cento Lana jsme kalkulovali s tím, že pojede jako první kůň a vezmeme s sebou ještě Chaccolana. Nakonec jsme se rozhodli letos mistrovství Evropy oželet a více se věnovat přes léto práci s mladými koňmi. – Každopádně dobrou zprávou je, že Cento Lano Arcus se již ze zranění zotavil. Bohužel začal pracovat až nyní, a tak jsme v podobné situaci, jako v loňském roce před Světovými jezdeckými hrami. Rádi bychom s ním ještě letos vyjeli na nějaké větší závody, ale konkrétní plán zatím nemáme,“ dodal jezdec Stáj Arcus Czech. 
 
Stránky evropského šampionátu v Rotterdamu najdete na adrese www.rotterdam2019.com
 
Foto Josef Malinovský




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE