reklama 11B

ME Rotterdam: Spolu s paradrezurou bude mít ČR zastoupení i v drezuře

ikonka

Zatímco parkurové soutěže se na mistrovství Evropy seniorů v Rotterdamu letos budou muset obejít bez českých jezdců, v paradrezuře budou už tradičně na startu i naše barvy. A co víc? Česká republika bude mít zastoupení i v drezuře!
15.08.2019 15:22  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Mistrovství Evropy v drezuře a paradrezuře se koná od 19. do 25. srpna v Rotterdamu. Je spojené s parkurovým šampionátem. V něm Česká republika po dlouhých letech nebude mít žádného reprezentanta. Letos to vynahradí právě drezura a paradrezura.
 
Anastasja Vištalová má v kariéře řadu vrcholných závodů včetně paralympiády a Světových jezdeckých her. Na mistrovství Evropy startovala už v roce 2011, pak o čtyři roky později a naposledy v Göteborgu v roce 2017. Letos bude sedlat klisnu Dominique. Nováčkem na šampionátu bude Vladimír Votřel, který se do Nizozemí kvalifikoval s Rokosem. Oba jezdci patří do Gradu I. Ve středu 21. srpna je čeká první úloha. Další kolo je na programu o dva dny později. Freestyly se pak pojedou v neděli.
 
Ještě dříve než paradrezurní jezdci vstoupí do šampionátu česká drezurní reprezentantka Libuše Mencke. Ta bude závodit se Syriem 2 a úvodní úlohu Grand Prix pojede 19. srpna. Grand Prix Special uvidí diváci v pátek a vrcholem budou nedělní volné jízdy.
 
Dvě zlaté medaile na posledním mistrovství vybojovala Němka Isabell Werth. Tehdy sedlala klisnu Weihegold OLD, letos pojede s Bellou Rose. Celá německá ekipa je velice silná. Závodit budou dále Dorothee Schneider na Showtime FRH, Sönke Rothenberger s Cosmem a Jessica von Bredow-Werndl na TSF Dalera. 
 
V seznamech přihlášených najdeme další hvězdy. Britské reprezentanty Charlotte Dujardin, Carla Hestera, Švéda Patrika Kittela, nizozemské jezdce Edwarda Gala a Hanse Petera Minderhouda nebo Španělku Beatriz Ferrer Salat.
 

Web ME v Rotterdamu můžete navštívit ZDE

Ilustrační foto: archiv Libuše Mencke





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE