reklama 11D

Senzační série v Drážďanech: Pecheur šestkrát, české stáje třikrát

ikonka

Německý turf žasne nad sérií žokeje Maxima Pecheura, který vyhrál šest z osmi dostihů v Drážďanech. Na jeho bilanci se vydatně podílela trenérka Helena Voršilková. Dařilo se i Filipu Neubergovi, jehož klisnu dovedl Jan Verner k vítězství start-cíl.
13.07.2019 19:15  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12D
Historický den zažily v sobotu české stáje v Drážďanech, když ovládly tři z osmi dostihů programu. To se na německé dráze, v jejíž provozních dostizích často tahají za kratší konec i čeští jedničkoví koně, v moderní historii zřejmě ještě nestalo.
 
Ze dvou vítězství se radovala trenérka Helena Voršilková, jeden úspěch přidal Filip Neuberg. Ve všech případech se prosadily centrály působící v severních Čechách a připravující koně německých majitelů.
 
Nebývalou sérii zahájila ve čtyřkovém handicapu na 2200 metrů tmavá hnědka Mo My Dream, která pro Stall Mäder - Neuberg zvítězila před třemi týdny v rámcovém programu Českého derby.
 
Žokej Jan Verner poslal outsiderku 108:10 hned v prvních metrech na špici, kde ho nikdo nerušil a zrodilo se tak vítězství start-cíl. Mo My Dream dokázala ve finiši uhájit dvoudélkový náskok. Verner se na německé půdě radoval vůbec poprvé.
 

Čtěte také: Barthesa excelovala v Simsonově ceně. Páteční Chuchli potrápilo počasí

 
O další český bod se postarala šestiletá ryzka Belinda Too v barvách Stall Carlsberg. Svěřenkyně Heleny Voršilkové získala v trojkovém Preis der Town & Country Partners Wachsbau na 1400 metrů už čtvrtý drážďanský triumf své kariéry.
 
Maxim Pecheur vytáhl v cílové rovině Tertullianovu dceru do prostřední stopy a zvítězil jistě o 3/4 délky. V hustém dešti se dokonce zrodil český rozběh “raz-dva”, neboť na druhé místo se v posledních metrech posunul devítiletý veterán Kool And The Gang ze Stall All 4 Blondes.
 
V závěrečném dostihu dne spojila trenérka Helena Voršilková znovu síly s Maximem Pecheurem, který bojuje s Bauyržanem Murzabajevem o vedení v německé statistice  a v sobotu zaznamenal neuvěřitelných šest vítězství ze sedmi startů, z toho pět v nepřetržité řadě.
 
Posledním z nich byl čtyřkový úspěch na 1900 metrů v sedle dalšího svěřence Voršilkové, čtyřletého valacha Kaisertalera v barvách majitelky a chovatelky Christine Gräfin von Kageneck, která zemřela loni v říjnu ve věku 69 let. I proto mířily pohledy vítězného týmu při návratu z dráhy nahoru k nebi.
 
Jak uvedl server Galopponline, kdo by skombinoval sázky na všechna Pecheurova vítězství, získal by kurs 72 517,68 za jedno vsazené euro.
 
 
Ilustrační foto: Václav Volf, fotovolf.com




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE