reklama 11A

Barthesa excelovala v Simsonově ceně. Páteční Chuchli potrápilo počasí

ikonka

Šampionská centrála Němčice má dalšího dvouletou naději. Klisnu Barthesu ze stáje Statek Blata Český Ráj v Simsonově ceně nezastavili kvalitní soupeři ani měkká dráha. Nyní se bude chystat na dvojici jedničkových vrcholů v Karlových Varech.
12.07.2019 23:05  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Bělka Barthesa pod žokejem Tomášem Lukáškem v pátek podvečer s přehledem splnila roli favoritky Simsonovy ceny a rozdílem třídy porazila zbylých osm účastníků prvního většího dostihu dvouletých v letošní sezoně.
 
Dlouhých devět délek za klisnou stáje Statek Blata Český Ráj finišovala druhá Miluška před Rabbit Breath a Achirdem.
 
Lukášek si v sedle svěřenkyně trenérské šampionky Heleny Vocáskové pohlídal start, bleskově se z nejvyššího startovního čísla zařadil na druhé místo za vodící Shenah a na začátku cílové roviny přišel s táhlou akcelerací. Rozhodnuto bylo už dlouho před distancí a nic na tom nemohla změnit ani koncovka zezadu útočící Milušky.
 

Čtěte také: Nagano Gold se po Ascotu musel vyspat. Už plánujeme další start, říká Luka

 
"Důležité bylo hlavně chytnout start a najít si dobrou pozici. Zbytek už klisna s přehledem vyřešila. A protože je známo, že koně rodiny Vocáskových si na měkku většinou libují, neměl jsem žádné obavy," poznamenal Lukášek.
 
Březnová dcera polosestry v Krabčicích působící listed vítězky Blessyourpinksox by nyní měla zamířit do Ceny Masisy a posléze do Ceny zimní královny.
 
"Jsme domluveni s Tomášem, že by ji měl jezdit i v těchto dostizích. Klisna nám padla do oka v nabídce koní, když jsme kupovali o rok starší Tularku," řekl majitel Josef Dufek.
 
Deštivé počasí a úspěchy mladých jezdců
 
Páteční podvečerní dostihy ve Velké Chuchli se odehrály před solidní diváckou kulisou. Výrazně je však poznamenalo proměnlivé počasí. Během odpoledne se závodištěm prohnalo několik bouřkových přeháněk a část dostihů se odehrála na měkké dráze.
 
Druhý vrchol dne, dvojkovou Cenu České pojišťovny a.s. na 1400 metrů, vyhrála jistě o 1 1/2 délky Wlastina s Adamem Florianem před tříletými Corstonem, Manoamano a Astorií. "Že půjdu vnější stopou jsem původně neplánoval, ale během dostihu se to tak vyvinulo a klisna ukázala výborné zrychlení," radoval se Florian.
 
Úřadující šampion David Liška se chuchelskému publiku poprvé představil jako žokej a hned dvakrát přebíral pohár pro vítěze. Do klasického St. Legeru přihlášeného Mike Of Japea dovedl v III. kategorii na 2600 metrů k pohlednému úspěchu o 1 3/4 délky proti starším koním.
 
První trenérské vítězství kariéry získala jezdkyně Michaela Musialová. Tříletého Whiskey Jungle nasedlala žokeji Jiřímu Palíkovi.
 
Záznamy všech dostihů z 12. 7. najdete na tomto odkazu.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE