reklama 11C

Dva koně, dvě vítězství. Václav Luka zažil den snů v Deauville

ikonka

Nestává se často, aby se česká stáj vracela z Deauville se stoprocentní bilancí. Stáj Leram a trenér Václav Luka se ohlíží za výjimečným pondělím, na jedné z hlavních francouzských drah dokázali zvítězit s Troiziletem i Pardon My Frenchem.
08.07.2019 16:40  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12B
Dva koně vyslal v pondělí trenér Václav Luka do Deauville a ani jeden z nich nenašel přemožitele. Úřadující vítěz EJC Leram Million Troizilet a tříletý Pardon My French - oba v barvách stáje Leram - se postarali o čtvrté a páté francouzské vítězství centrály Bošovice v aktuální sezoně.
 
Lukovo ideální odpoledne začalo působivým návratem Pardon My Frenche po bezmála tříměsíční přestávce. Pátý z březnového listed zaznamenal v prodejní Prix d’Aubigny (1200 m, 23 000 eur) jedno nejsuverénnějších vítězství, jaká se koním v českém tréninku za poslední dobu ve Francii povedla.
 
Na přímé dráze se dostal hned po startu na špici a zůstal tam až do samého konce. Theo Bachelot sice začal jezdit už 500 metrů před cílem, ale Pardon My French si nadále udržoval převahu a nikdo z šestice zbylých aktérů ho neohrozil. V cíli měl český zástupce k dobru neuvěřitelných 4 1/2 délky.
 
Pro hnědáka to bylo první vítězství v českém tréninku a celkově už čtvrtý úspěch kariéry. Majiteli Milanu Křížovi se navíc i tentokrát podařilo Pardon My Frenche “ochránit”, a tak o něj ani při třetím vystoupení za sebou v prodejním dostihu nepřišel.
 
Hvězda loňského EJC je zpět
 
Výrazně složitější situace čekala na pětiletého Troizileta o sedmdesát minut později na tamní umělé dráze. V classe 2 Prix du Manoir Potier (1300 m, 28 000 eur) narazil na pět kvalitních soupeřů včetně předloňského gr. 3 vítěze Riminiho a dalších blacktype koní Alba Power, Salt Lake City či Euryale.
 
Christophe Soumillon vedl tmavého hnědáka, který v prvních dvou letošních startech doplatil na špatné průběhy dostihů, v zákrytu na chvostu malého pole. Po zatočení do cílové roviny chvíli neměl kudy útočit, ale na distanci “rozrazil” mezeru mezi soupeři a jistě o délku odešel od druhého Riminiho.
 
Troizilet vyhrál v českém tréninku už počtvrté, sumou vyběhaných dotací za celou kariéru se přiblížil k hranici 5,5 milionu korun. Ještě předtím, než se 28. září pokusí ve Velké Chuchli o obhajobu triumfu v hlavním dostihu Evropského poháru žokejů, měl by se znovu vrátit do Francie.
 
 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE