reklama 11D

Češi zářili v Meranu, vrcholy listed ovládli Northerly Wind a Stuke

ikonka

Oba hlavní dostihy nedělního mítinku v Meranu rozběhli svěřenci Josefa Váni mladšího ze stáje Scuderia Aichner SRL, ale z vítězství se radovali jiní koně v českém tréninku. Méně se vydařily návrat Capferreta a premiéra Folburg de Palmy.
07.06.2020 18:12  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
V režii českých stájí se v neděli odehrála obě překážková listed, která se běžela v italském Meranu. Koně tuzemských trenérů si v obou případech rozdělili první tři příčky. Ve steeplechase se prosadil Northerly Wind, na proutěných překážkách exceloval Stuke.
 
Vítěz loňského Zlatého poháru Northerly Wind ze stáje Charvát čelil v Premio Lunedi’ di Pentecoste (3800 m, 25 000 eur) přesile soupeřů v barvách Scuderie Aichner SRL. Trenér Josef Váňa mladší měl v dostihu hned tři svěřence, kteří se od startu podíleli na tempu. Zpočátku vodil Notti Magiche a v poslední třetině dostihu převzal iniciativu Josef Bartoš v sedle Zaniniho.
 

Čtěte také: Stačila jediná pobídka. Rate si v Chuchli pohrál s tříletými hřebci

 
Jan Faltejsek na Norhterly Windovi si však svého hlavního soupeře hlídal z blízké druhé pozice. V posledním oblouku svěřenec Pavla Tůmy zrychlil a brzy měl nad Zaninim převahu. V cíli ho porazil o 3 1/4 délky, třetí finišoval Notti Magiche. Po dvaceti měsících pauzy se vracející listed vítěz Capferret se velkou část dostihu držel vzadu a na poslední překážce měl pád.
 
I průběh Premio Chivas Regal (3300 m, 22 000 eur) určovali svěřenci Josefa Váni mladšího. Dlouho vedl Laldann před stájovým kolegou Pitonem des Neiges. V závěru šla dvojice "žluto-černých" do trháku, který však nejprve zachytila Slivka a v cílové rovině přes ně lehce přešel Stuke s Lukášek Matuským. Vlastní odchovanec stáje K-K Metal a.s., loňský vítěz dvou překážkových blacktype včetně Gd1 Gran Corsa Siepi d’Italia, dominoval jistě o 2 1/4 délky před Pitonem des Neiges a Laldannem. Slivka finišovala čtvrtá.
 
Polokrevný Folburg de Palma, kterého loni získala stáj Lokotrans za 190 000 eur, se při svém debutu v českém tréninku dlouho držel kolem čtvrté pozice, v závěru však začal odpadat a dokončil na vzdáleném sedmém místě.
 
V rámcovém programu se zrodilo ještě třetí české vítězství, když čtyřletý First Of All ze stáje Dr. Charvát získal steeplechase na 3500 metrů, druhá doběhla Santa Klara.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE