reklama 11C

Dvě kvalifikace během července. Pardubice startují ve velkém tempu

ikonka

Dostihový spolek Pardubice intenzivně pracuje na prvních dostihových dnech zpožděné sezony. Termíny dvou mítinků už jsou schváleny, další se díky uvolnění vládních opatření připravují.
02.06.2020 12:30  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
Už za necelé tři týdny se rozběhne sezona i na závodišti Pardubice. Poté, co Rada Jockey Clubu ČR na svém pátečním jednání schválila termíny a propozice prvních dvou mítinků, to oznámil Dostihový spolek v tiskové zprávě.
 
Úvodní Cross Country Koroka se poběží v sobotu 20. června, první kvalifikace na 130. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou bude následovat v sobotu 4. července. Umožnilo to pokračující uvolňování vládních opatření v souvislosti s onemocněním Covid-19. Od 8. června se kapacita účastníků na veřejných akcích zvyšuje na 500 osob.
 
"Dostihový spolek měl už několik týdnů zpět připravené náhradní termíny zrušených květnových a červnových mítinků. Rada Jockey Clubu při svém posledním jednání schválila první dva termíny a s nimi související propozice," komentoval to ředitel Dostihového spolku a.s. Jaroslav Müller
 

Video: Pandemie? Veškerý čas zabral trénink a výroba knedlíků, říká Stromský

 
Pořadatel pardubických dostihů od začátku pandemie upřednostňoval konání dostihových mítinků s diváckou účastí. "Diváci tvoří tu pravou kulisu, vytvářejí atmosféru. Druhým a podstatným důvodem jsou obchodní partneři, kteří jsou zároveň také diváky. Uspořádat kvalitní překážkový mítink znamená vysokou finanční náročnost a bez podpory partnerů je to velmi složité. Sice za námi stojí velcí a tradiční partneři, za což jsme vděční, ale s ohledem na ekonomický vývoj musíme počítat i s možnými omezenými finančními prostředky od dalších partnerů," vysvětlil Müller.
 
Zahajovací dostihový den se měl původně konat v tradičním termínu 8. května. Nový datum tohoto mítinku 20. června je původním termínem pro druhou kvalifikaci na 130. Velkou pardubickou, která by se měla podle návrhu Dostihového spolku uskutečnit ve druhé polovině července.
 
Zahajovací dostihový den nabídne osm dostihů, začátek mítinku je stanoven na 13:00. O pravidlech pro účastníky a diváky bude Dostihový spolek brzy informovat.
 
 
Zdroj: tisková informace Dostihového spolku
 
Ilustrační foto: Marek Sekáč



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE