reklama 11D

Dráha v Mostě se zlepšuje, Fraga je ve hře. Máme ještě čas, říká Luka

ikonka

Hipodrom Most čelil po květnových zahajovacích dostizích kritice dostihové veřejnosti kvůli stavu dráhy. Pořadatel ujistil, že Jarní cena klisen by se díky zavlažování i příznivé předpovědi počasí měla běžet ve výrazně lepších podmínkách.
04.06.2020 11:22  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

Třináct klisen včetně dosavadních favoritek zůstává po posledním škrtání na přihláškách Jarní ceny klisen, která se poběží v pátek 12. června v Mostě. Vedle silné dvojice trenérky Heleny Vocáskové Barthesa - Francesca Bella, druhé z trialu Eternity a dodatečně přihlášené Zariyannky je stále ve hře i zimní královna Fraga, jejíž trenér Václav Luka mladší před dvěma týdny podmínil start své svěřenkyně výrazným zlepšením stavu dráhy v Mostě oproti květnovému zahájení sezony.
 
“Fragu zatím nechávám na přihláškách a definitivně se rozhodneme v příštím týdnu. Současné deštivé počasí nahrává lehkému optimismu, rozhodne se však až na místě,,” řekl Luka serveru Jezdci.cz.
 
Hipodrom Most v posledních dnech vyvinul výraznou snahu o uklidnění zúčastněných trenérů. Majoritní vlastník závodiště Jiří Charvát, jehož stáj nebude v letošní Jarní ceně klisen zastoupena, vyjádřil na posledním zasedání Rady Jockey Clubu ČR politování nad podmínkami z 18. května a osobně se zaručil, že dojde k co nejrychlejší nápravě.
 

Dostihové novinky: Shamalann má ambice, dráha v Mostě a Dettori

 
Závodiště tento týden vydalo tiskovou zprávu, v níž ujistilo, že dráha je pravidelně zavlažována a že očekává stav měření kolem 3,5 (dobrá). Tedy hodnotu odpovídající podmínkám v Karlových Varech z minulé soboty.  Zároveň pořadatel ohlásil také zlepšení zázemí pro ustájení koní a dostatečný přísun vody.
 
"Jsem rád, že se pořadatel v Mostě postavil k situaci čelem a jeho současné snahy si vážím. Teď je důležité, aby to vedlo k potřebnému výsledku. Věřím, že díky dešťům tráva bude růst rychleji," dodal Luka, který nevyloučil, že se jeho tým vydá do Mostu už na začátku příštího týdne, aby se o stavu dráhy přesvědčil na místě.
 
Středeční kontrola dráhy inspektorem rovinových drah a členem výboru Asociace českých trenérů a jezdců Filipem Neubergem dopadla nadějně. "Hlavní rovinová dráha je oproti 18. květnu ve výrazně lepším stavu. Po mírném zavlažování je tráva souvisle zelená, porost je hustší a nerovnovsti srovnány," uvedl Neuberg v zápisu s tím, že byla naměřena hodnota 3,0. Pořadatel dostihů chce podle něj docílit za pomoci zavlažování stavu dráhy 3,6.
 
I tento vývoj naznačuje, že pokud se nějaké změny ve startovní listině Jarní ceny klisen kvůli dráze odehrají, tak nejspíš až na poslední chvíli. “Čas je prakticky až do pátku. Fraga pravděpodobně bude cestovat do Mostu a poslední slovo padne v den dostihu,” potvrdil Luka.
 
Prohlášení Václava Luky z 20. května najdete ZDE.
 
 
Foto: Václav Volf, fotovolf.com a Jockey Club ČR



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE