reklama 11A

Češi válí v Linci. Viktor Skutecký druhý den v řadě ovládl stodvacítku

ikonka

Druhé vítězství si v sobotním rakouském Linci připsal Viktor Skutecký s Jolly Jokerem v parkuru do 120 centimetrů. Skvělý výkon předvedla i Eliška Hasnedlová, která skončila druhá v juniorské túře spolu s klisnou Veporou na obtížnosti 135 centimetrů.
17.04.2021 20:35  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Skvělé sportovní výkony dále předváděli čeští reprezentanti při sobotních soutěžích v rakouském Linci. Po druhé v řadě zvítězil v soutěži do 120 centimetrů Viktor Skutecký s Jolly Jokerem. V této soutěži se na třetí místo probojovala Kateřina Růžičková s Coffee G a poslední bezchybnou dvojicí byla Vikotrie Šusterová a Latiziana, té patřilo místo šesté.  
 
Další soutěž s výškou překážek do 130 centimetrů se vydařila Denise Vegrichtové. Ta spolu s Turbem obsadila po rychlé a bezchybné jízdě místo třetí. V kurzu této soutěže nechybovala dále Kateřina Kučerová, která se svým valachem E-Vincent uzavřela první desítku výsledkové listiny. O dvě příčky lépe na tom byla Kateřina Kučerová v sedle své aktuální stájové jedničky King Konga, což nastalo ve dvoufázové soutěži s výškou překážek do 135 centimetrů.  
 
V juniorské túře, kdy překážky byly rovněž na výšce 135 centimetrů, předjela Elišku Hasnedlovou pouze Antonia Weixelbraun startující za domácí Rakousko. Eliška Hasnedlová tedy nakonec brala s Veporou výborné druhé druhé místo.  
 
Nejobtížnější sobotní soutěží v Linci byla odpolední dvoufázová stopadesátka. V té se z Čechů nejvíce zadařilo Aleši Opatrnému v sedle Gentlemena Vh Veldhof. Připsal pouze čtyři trestné body, což stačilo na konečnou osmou příčku. Se čtyřmi trestnými body z první fáze dokončil soutěž Kamil Papoušek s Great Feelingem, který si však napravil chuť v soutěži pro mladé koně, když obsadil místo třetí a čtvrté se Super Erikou a Stakki Boyem-KL. Nikola Bielíková i Alena Machová chybovaly na parkuru do 150 centimetrů dvakrát. 
 
O úplný závěr dne se postaralo vyvrcholení kategorie sedmi a osmiletých koní. Do rozeskakování se po čistém základním kole probojovala Linda Portychová s Copin’s Boyem, s nímž si ve zkráceném parkuru připsala osm trestných bodů. Aleš Opatrný s Colinem Z udržel čisté konto až do závěru rozeskakování a obsadil konečnou třetí pozici.  
 

Kompletní výsledky naleznete POD TÍMTO ODKAZEM  

 
Foto: Viktor Skutecký, Kateřina Kučerová, Denisa Vegrichtová, Johana Černá 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE