reklama 11A

Hned jsem věděl, že Jolly Joker je ten pravý kůň pro mě, říká Skutecký

ikonka

Známá dvojice Viktor Skutecký a valach Jolly Joker objíždí česká i zahraniční kolbiště společně již třetím rokem. Na kontě mají týmové vítězství a titul vicemistra z mistrovství České republiky a nechyběla ani účast na mistrovství Evropy v roce 2019.
13.12.2020 06:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Nejvíce výjimečným koněm je pro Viktora Skuteckého jednoznačně patnáctiletý oldenburský valach Jolly Joker (Jazz Time, Wolkenstein II). „Koupili jsme ho, když mi bylo deset let a od té doby jsem se s ním vypracoval od mých malých prvních skoků až po těžké mezinárodní parkury. Máme za sebou několik startů na zahraničních CSIO a také jsem se s ním účastnil svého prvního mistrovství Evropy. Hned jak jsem na něj poprvé sedl, tak už jsem věděl, že to je ten pravý kůň pro mě,“ zmiňuje Viktor Skutecký.

 

Jak a kde jste se potkali poprvé? Jak probíhal váš první kontakt?

Poprvé jsme ho viděli závodit s německou jezdkyní na zahraničních závodech. Dozvěděli jsme se, že je na prodej, tak jsme ho jeli vyzkoušet. I přesto, že tam byla poměrně malá hala a já jsem toho také za sebou ještě moc neměl, tak Jolly Joker se mnou bez problémů odskákal celý parkur a bylo jasné, že si ho odvezeme.

 

Je něco, v čem vás jako jezdce posunul dál? Naučil vás třeba něco, co jste později uplatnil i v případě jiných koní?

Je to opravdu velice hodný a statečný kůň, který se mnou jde do všeho. To mi dodalo v mých začátcích na velkých koních velikou jistotu a důvěru v sebe samotného. Také jsem se naučil zachovat klid v situacích, když se trochu více rozeběhl. Toho dnes využívám v práci s mými novými mladými koňmi.

 

Jaké měl základní charakteristické znaky?

Jolly Joker je ryzák menšího vzrůstu a je to jeden z nejhodnějších a nejmilejších koní. Je také hodně mazlivý a má opravdu rád jídlo. Můžu říct, že se s ním nikdy nenudím a každý den s ním je velmi zábavný.

 

ČTĚTE TAKÉ: Tvrdili, že je Cachas obsednutý. Podle všeho nebyl, říká Přemysl Adam

 

Kterých společných úspěchů si s Jolly Jokerem ceníte nejvíce?

Velmi si cením naší společné účasti na mistrovství Evropy. Vzpomínám si, že první kolo jsem pokazil já, ale další dvě kola už byla lepší, takže jsme odjížděli s velmi dobrým pocitem. Dalším úspěchem s ním bylo bezchybné překonání mé první stotřicítky v Lamprechtshausenu a určitě si cením i všech společných účastí na mistrovství České republiky, konkrétně druhého místa z roku 2019.

 

Jaké máte s Jolly Jokerem další plány?

Na příští rok s ním ještě určitě počítáme do menšího skákání. Pravděpodobně už to bude jedna z jeho posledních sezon, jelikož už bude šestnáctiletý. Poté už ho necháme odpočinout, půjde na pastvu, aby si užil pohodový zbytek života.

 

Foto archiv Viktora Skuteckého 




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE