reklama 11C

Lenka Sekaninová: Na Panské líše chystáme novinky pro skoky i drezuru

ikonka

Brněnský areál na Panské líše je jeden z mála v České republice, kde se jezdí na vrcholné úrovni soutěže ve všech třech jezdeckých olympijských disciplínách. Letos přibydou v drezuře nově dva jednodenní závody, v parkurech celá série. A všestrannost?
04.03.2019 09:48  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Panská lícha, to není jen Světový pohár v drezuře CDI-W. V roce 2019 bude tento brněnský jezdecký areál hostit téměř dvě desítky sportovních akcí. Novinkou jsou jednodenní drezurní závody a nová parkurová série. Podrobnosti nám prozradila ředitelka areálu Lenka Sekaninová.
 
Vaší doménou je pořádání drezurních závodů, zejména Světový pohár v drezuře CDI-W. Chystáte v této disciplíně letos nějaké novinky, nebo se budete držet zaběhnutého scénáře?
Určitě. Vrcholem bude 21. ročník Světového poháru, kde kromě vrcholných soutěží Světového poháru, velké rundy a malé rundy budou mít příležitost závodit jezdci všech mládežnických kategorií. Již tradičně chystáme mezinárodní seriál Donau Bohemia Trophy, a drezurní poháry ČJF. Letos přidáme dva jednodenní drezurní závody od hobby úrovně až po stupeň obtížnosti „S“.
 
Na co se u vás mohou těšit v roce 2019 parkuroví jezdci?
V parkurovém skákání chystáme letos největší změny. Díky naší nové sérii skokových závodů chceme zvýšit úroveň pořádání soutěží v této disciplíně u nás. Největším lákadlem pro jezdce budou přední čeští stavitelé Petr Mašek a Jana Holá, se kterými jsme navázali spolupráci. Mezi další novinky patří vylepšení povrchů na opracovištích nebo rozšíření občerstvení u kolbiště. 
 
Když zmiňujete novou sérii skokových závodů, můžete prozradit podrobnosti?
Připravujeme nový „Skokový pohár Panské líchy“, který bude mít čtyři kola a finále. Soutěžit se bude v kategoriích hobby až „S*“. Pravidla a podmínky poháru jsou v této chvíli v řešení.
 
A co třetí olympijská disciplína – všestrannost?
Závody ve všestrannosti boudou také! Již tradičně se bude na přelomu května a června odehrávat na Panské líše předkolo Zlaté podkovy a oblastní mistrovství. Druhý zářijový víkend pak Šampionát veteránu – Prostata cup. 
 
Tak to jsou tři hlavní jezdecké disciplíny. Co další akce?
Na jaře a na podzim uspořádáme oblíbené Dětské jezdecké hry, které se těší velkému zájmu. Také Zkoušky základního výcviku jezdce. Nesmíme zapomenout na Mezinárodní policejní mistrovství. Informace o všech akcích najdou zájemci na našich stránkách www.panskalicha.cz, na Facebooku „Hotel, restaurace a jezdecký areál“ a samozřejmě pravidelně i na stránkách našich mediálních partnerů, jimiž jsou Jezdci.cz a EquiTV.cz.



8. 3. Kurz instruktorů

13. 4. Zkoušky základního výcviku jezdce

14. 4. Skokový pohár Panské líchy

20. - 21. 4. Národní drezurní pohár

28. 4. Skokový pohár Panské líchy

12. 5. Skokový pohár Panské líchy

18. 5. Dětské jezdecké hry

19. 5. Drezurní závody

24. - 26. 5. Mezinárodní mistrovství policie

31. 5. - 2. 6. Všestrannost – kvalifikace na Zlatou podkovu

8. - 9. 6. Národní drezurní pohár + Donau Bohemia Trophy

20. - 23. 6. CDI – WORLD CUP

14. 7. Skokový pohár Panské líchy

25. 8. Drezurní závody

7. - 8. 9. Všestrannost – šampionát veteránů

28. 9. Zkoušky základního výcviku jezdce

29. 9. Finále skokového poháru Panské líchy

6. 10. Dětské jezdecké hry


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE