reklama 11B

Cenu sv. Norberta ovládla Paličková, Královice hostily skoky i drezuru

ikonka

Na začátku června se rozeběhly závody hned z několika jezdeckých disciplín. Velmi očekávaná byla Pardubická všestrannost, skákalo se v Olomouci, Zduchovicích, Tlumačově a Královicích, tam se navíc v sobotu otevřel obdélník účastníkům Českého poháru.
07.06.2020 21:18  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12C

Během prvního červnového víkendu se krom prvního kola Českého skokového poháru v Litomyšli odehrává rovněž například Z-Jumping Festival ve Zduchovicích, skáče se také v Olomouci, Opřeticích, Tlumačově a Královicích, kde sobota patřila navíc drezuře, poprvé se sešli příznivci všestrannosti v Pardubicích.
 

Cenu sv. Norberta vyhrála při Z-Jumping Festivalu Aneta Paličková

 

Pátečním vrcholem Z-Jumping Festivalu bylo jednohvězdové S. Mezi čtrnácti účastníky se dařilo nejvíce Zuzaně Šimečkové s koněm Bliksem před rovněž bezchybným Jakubem Smrčkou a Annou Held.
 
Na start zduchovické Ceny sv. Norberta se v sobotu 6. června postavilo celkem deset jezdeckých dvojit, přičemž rozeskakování dokončila pouze Aneta Paličková a Conwal. Základní kolo dojel bezchybně také Filip Doležal a Exclusive Reason de Ganad, ten se však účasti v rozeskakování vzdal a obsadil druhou příčku.
 
Kompletní výsledky najdete ZDE.
 

Jediné nuly v rozeskakování olomouckého ST dosáhl Karel Lamich

 

Červnové olomoucké skokové závody zahájily již pátečními čtyřmi soutěžemi, přičemž nejvyšší stodvacítku na čas zajel nejlépe Martin Šoupal s osmiletou klisnou Cornechacca. V sobotu se skákalo až do 135 centimetrů a jediný, kdo dosáhl bezchybného základního kola i rozeskakování, byl Karel Lamich a Chacco. Do rozeskakování postoupila také druhá Natálie Kovářová se Sabrinou a dokončila jej ve velmi rychlém času, bohužel však se čtyřmi trestnými body na kontě.
 
Nedělní dvouhvězdové S se vydařilo nejvíce domácímu jezdci Radovanu Cibere na koni Coquimbo. Z devatenácti účastníků zajelo bezchybně celkem sedm a nejrychlejší Cibere měl náskok více než sekundu před druhým Jiřím Hruškou s Aquarelou B I2M.
 
Kompletní výsledky najdete ZDE.
 

Dvě hvězdy v Pardubicích ovládla Douchová, úspěšný byl také Příhoda

Pardubické závodiště hostilo ve dnech 5. až 7. června první letošní závody všestrannosti a startovní limity byly naplněny již dva týdny před uzávěrkou. Ve dvou hvězdách nejvíce zazářila Šárka Douchová s Cofi, velmi se dařilo však i Miloslavu Příhodovi.
 
Více se dočtete ZDE.
 
Kompletní výsledky najdete ZDE.
 

Milan Gaudník vyhrál v sobotním S při Paragan Jump Tour v Opřeticích

 

Další setkání účastníků amatérské série Paragan Jump Tour probíhá ve dnech 6. až 7. června v Opřeticích. V sobotním handicapu S*/S** odstartovalo osm koní, polovina z nich pokračovala do rozeskakování a vítězství nakonec připadlo Milanu Gaudníkovi na koni El Bundy.
 
Kompletní výsledky najdete ZDE.
 

Žíla sedla v tlumačovském S tři koně, byl první a druhý

 

Celkem třináct soutěží pro pony i velké koně bylo vypsáno v sobotu 6. června při skokových závodech v Tlumačově. Do nejvyšší soutěže, dvouhvězdového S, nastoupilo pouze sedm koní, z nichž tři sedlal Zdeněk Žíla. S Cadillacem vyhrál a Corbinem byl druhý.
 
Kompletní výsledky najdete ZDE.
 

První červnový víkend se v Královicích závodilo v drezuře i skocích

 

V sobotu 6. června se v Královickém dvoře sešli drezurní jezdci, aby se zúčastnili kvalifikačního kola Českého poháru v drezuře. V úloze JÚ získal nejvyšší hodnocení 65,889 % Jan Zamec a Sandro Unique, zatímco JD předvedla nejlépe Nikola Feherová a Gallileus van de Berkenhoeve s výsledkem 65,758 %.
 
Do nedělního jednohvězdového S s finále nastoupilo celkem dvanáct dvojic. Jediný, komu se podařilo zajet základní kolo i finále s nulou na kontě, byl Radek Housa na koně Cobain H.
 
Kompletní výsledky najdete ZDE.
 
Foto archiv pořadatelů a Michal Maksa



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE