reklama 11A

"Časově náročný proces". O pardubické hale se rozhodne až po volbách

ikonka

Investor Petr Dědek neuspěl se snahou uzavřít do konce června memorandum s městem Pardubice o spolupráci na projektu multifunkční haly, který chce majoritní vlastník HC Dynamo postavit na závodišti. Verdikt padne zřejmě až po komunálních volbách.
22.06.2022 17:10  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Projekt multifunkční haly, kterou investor Petr Dědek zamýšlí postavit v areálu pardubického závodiště, se na čtvrtečním jednání zastupitelstva města projednávat nebude. V praxi to znamená, že o samotném záměru a případném memorandu o spolupráci s investorem rozhodne s největší pravděpodobností až nové vedení radnice po zářijových komunálních volbách.

"Žádnou smlouvu, memorandum nebo jiný dokument týkající se zmíněného investičního záměru zastupitelstvo města na svém čtvrtečním jednání projednávat nebude," uvedlo město Pardubice ve stanovisku na svém oficiálním facebookovém účtu.

Že se záměr prezentovaný začátkem května prozatím odsouvá, potvrdil již před několika dny i samotný Dědek ve vyjádření pro MF Dnes. "Je to odloženo, nedá se nic dělat. Více se mi to nechce komentovat," citoval deník majoritního vlastníka klubu HC Dynamo. "Super je, že arénu kritizuje spousta lidí, hlavně ti, co v životě nic nedokázali."

 

Čtěte také: Po dřině přišly úspěchy. Zažila jsem ale i šikanu ve stáji, říká Miličková

 

Dědek původně tlačil na město, aby se na červnovém jednání zastupitelstva přijalo memorandum o spolupráci mezi městem a investorem. Poté chtěl odkoupit pozemky v místech současného pískového kolbiště a parkoviště, aby mohla v průběhu příštího roku začít výstavba. Termín otevření haly původně odhadoval na srpen 2025.

Záměr však narazil na kritiku zejména u dostihové a jezdecké veřejnosti. Kromě internetové petice vystoupili proti projektu například Josef Váňa, architekt Miroslav Petráň, výkonný ředitel Dostihového spolku Jaroslav Müller nebo minoritní akcionář Richard Benýšek, který dokonce ohlásil podání trestního oznámení na neznámého pachatele kvůli netransparentnímu postupu města a obcházení zájmů akcionářů Dostihového spolku.

Ještě předtím vyjádřili projektu podporu končící pardubický primátor Martin Charvát, jeho náměstek Petr Kvaš a někteří další místní politici, podle jejichž vyjádření nestálo záměru multifunkční haly nic v cestě. Úterní status na facebookové stránce města je však o poznání zdrženlivější.

"Město Pardubice oslovil investor Dědek, představil svůj záměr a nastínil svoji představu spolupráce. Město aktivitu pana Dědka vítá, ale chce dodržet všechny standardní postupy a lhůty. Zodpovědné posouzení všech vlivů výstavby multifunkční arény v areálu dostihového závodiště, posouzení přínosů i rizik pro město i pro Dostihový spolek je časově náročný proces," uvedla radnice na Facebooku.

"Stejné je to s pozemky města. Jejich prodej se v současné době neřeší a zastupitelstvo toto ve čtvrtek projednávat nebude. Město Pardubice se ohrazuje proti výrokům, že město zničí dostihy a Velkou pardubickou. Naopak právě město Pardubice stojí o rozvoj areálu a dostihového sportu. Bez správy dostihové dráhy a areálu celého závodiště, bez výrazné finanční pomoci města, by dostihy ztratily sportovní a společenskou prestiž o kterou právě město Pardubice dlouhodobě usiluje," píše se ve vyjádření, které bylo koncipováno jako reakce na otevřené dopisy a vymezuje se vůči publikování údajně zavádějících či zcela nepravdivých informací o Dědkově investičním záměru.

Čtvrteční zastupitelstvo bylo dlouho považováno za první z klíčových termínů v souvislosti s Dědkovou případnou dohodou s městem. Poslední jednání zastupitelů v tomto volebním období se totiž uskuteční den před komunálními volbami.

Ilustrační foto: Marek Sekáč




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE