reklama 11D

Cannes Stars uhájili postup do Super Cupu v Praze

ikonka

Celkem šestnáct z devatenácti týmů, které závodí v sezoně 2018 v Global Champions League postoupí do pražského prosincového PlayOffs. Patnáctou postupovou pozici do takzvaného Global Champions Super Cupu uhájili jezdci družstva Cannes Stars.
15.11.2018 09:32  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Hvězdy z Cannes držely patnáctou příčku před posledním bodovaným kolem, které se odehrálo 8. až 10. listopadu v Dauhá. Pozici, která jim zajistila postup do Prahy na největší parkurovou akci roku, nakonec dokázali udržet.
 
Nejlepší výsledek zaznamenali jezdci Cannes Stars v šestém kole v St. Tropez, kde dojeli šestí. Tým podržel bezchybným výkonem Sergio Alvarez Moya. Člen španělské národní reprezentace je držitelem titulu juniorského mistra Evropy z roku 2001. V letech 2004, 2007, 2009 a 2013 se účastnil evropského šampionátu seniorů a třikrát startoval na Světových jezdeckých hrách. Podařilo se mu také kvalifikovat do finále Světového poháru v letech 2011 a 2013. Jeho stájovou jedničkou je holštýnský valach Carlo, s nímž skáče nejvyšší parkury v rámci seriálu Global Champions. V soutěžích vyšší obtížnosti sedlá také holandského valacha G & C Wolfa.
 
Aktuálně nejvýše postaveným jezdcem na světovém žebříčku z družstva Cannes Stars je Ital Piergiorgio Bucci. Třiatřicetiletý rodák z L´Aquily žije a trénuje v Nizozemí. Pravidelně reprezentuje Itálii na vrcholných akcích. Z mistrovství Evropy 2009, které se konalo ve Windsoru, si přivezl týmové stříbro. Letos závodil na Světových jezdeckých hrách v Tryonu. Pro soutěže nejvyšší úrovně má k dispozici hned několik koní. V sérii se prezentuje s desetiletou klisnou Driandrou, devítiletým belgickým hřebcem Dieselem GP Du Bois Madame a holandským hnědákem Egbertem. 
 
V barvách Cannes Stars se letos představila švýcarská jezdkyně Jane Richard Philips, která rovněž pravidelně závodí v národní reprezentaci své země. V roce 2014 se se švýcarským týmem účastnila Světových jezdeckých her v Caen. Okusila také finále Světového poháru, do něhož postoupila v roce 2010 a dokončila ho na jedenáctém místě. Nejčastěji sedlá belgické klisny Foicu VD Bisschop a Hannu Van HD.
 
Sestavu Cannes Stars doplňuje Belgičan Karel Cox. Ten se může pyšnit titulem mistra své země z roku 2015. Pravidelně závodí ve Světovém poháru, účastnil se také mnoha Pohárů národů. Jeho nejúspěšnějšími svěřenci jsou osmiletý valach Kill Bill Max a desetiletý hřebec Dublin Van Overis. 
 
V pozici člena družstva ve věkové kategorii U25 je třiadvacetiletý Ir Daniel Coyle. Přes svůj mladý věk je pravidelným účastníkem nejvyšších pětihvězdových soutěží. V roce 2017 byl zařazen do užší nominace Irska na seniorské mistrovství Evropy. Jeho nejlepším koněm je klisna Cita, s níž tvoří dvacátou nejlepší skokovou dvojici světa. Pro nejvyšší úroveň má také klisny Tiennu a Faronu.
 
Cannes Stars se tedy spolu s dalšími patnácti týmy představí při Global Champions PlayOffs v O2 areně v Praze. Vyřazovací soutěž družstev začíná ve čtvrtek 13. prosince a vyvrcholí v neděli 16. prosince 2018.
 
Vstupenky na pražskou galashow světového parkuru jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz. Stále jsou volná místa na všechny čtyři soutěžní dny (13. až 16. 12. 2018), a to od 490 Kč. Odkaz na stránku on-line předprodeje najdete na webu www.pragueplayoffs.com.
 
Zájemci, kteří si chtějí tuto událost užít z unikátního místa u privátního stolu včetně gastronomických služeb v luxusních prostorách Klubového patra, mají možnost si zakoupit na vybrané dny VIP stůl pro 2 nebo 4 osoby, a to již od 12.990 Kč (bez DPH). Podrobnosti jsou na stránce www.pragueplayoffs.com/vip
 
Více o sérii Global Champons najdete na webu www.gcglobalchampions.com.
 
Foto Stefano Grasso/GCL



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE